Thursday, 3 December, 2020

Monthly Archives: October 2015

AKTORËT E TEATRIT “ODA” NË SHKOLLËN TONË

DSC_0537

Dje ishte një ditë më e veçantë se të tjerat për nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë”. Drejtori i teatrit “Oda”, Florent Mehmeti dhe aktorja Vjosa Maloku ishin mysafirë në shkollën tonë, të ftuar nga mësimdhënësja Fitore Mala. Qëllimi i kësaj vizite ishte që të vetëdijesohen nxënësit përmes lojërave të ndryshme. Përgjatë më shumë se një ore sa zgjati aktiviteti, ... Read More »

Vizita në American Corner (Këndin Amerikan)

usa2

Sot, nxënësit e klasave të para, në kuadër të gjuhës angleze, vizituan American Corner, kënd ky i cili gjendet në Bibliotekën Kombëtare.Nxënësit u pritën nga stafi i American Corner, si dhe student të Fakultetit të Gjuhës dhe Letërsisë Angleze.Gjatë vizitës nxënësit patën mundësi të shohin një film të shkurtër dhe të punojnë aktivitete të ndryshme punë dorë, ndërsa shoqëroheshin nga ... Read More »

Policia – siguria jonë

Sot është realizuar një vizitë e cila e ka bërë më të veçantë ditën e vogëlushëve të klasave të dyta. Vogëlushët e klasave të dyta, vizituan stacionin policor “Qendra”, vizitë kjo që u mundësua nga Sami Halimi- prind i klasës II-1. Nxënësit patën mundësi të mësonin më shumë për profesionin e policit dhe rolin që ka policia në jetën e ... Read More »

JU DHE FUQIA E FJALËS

DSC_0515

Fushat e kurrikulës përbëjnë bazën për organizimin e procesit edukativo-arsimor në shkollë në nivele dhe shkallë përkatëse të kurrikulës. Gjuhët dhe komunikimi, një nga fushat e kurrikulës, sot u realizua në objektin e televizionit Klan Kosova. Nxënësit e klasave të dhjeta morën pjesë në një debat të organizuar me gazetarët e këtij televizioni. Kështu, nxënësit u sfiduan dhe sfiduan. E ... Read More »

Ligjëratë për profesionet

IMG_0268(3)

Për nxënësit e klasave të dyta ishte një ditë më e veçantë për arsye se patën rastin ta dëgjojnë një ligjëratë në lidhje me profesionet. Ligjëratën e mbajti prindja e klasës II-2 Shqipe Hebibi Coupet, e cila u foli nxënësve për punën që ajo bën në Kombet e Bashkuara. Znj. Shqipe me terme mjaft të përshtatshme për moshën e fëmijëve, ... Read More »

Ushqimi dhe shëndeti

IMG_0224

Në kuadër të aktiviteteve të ndryshme që organizohen në shkollën tonë, sot, në klasat e dyta ishte psikologia e shkollës- Nora Korapi, e cila mbajti një ligjëratë dhe aktivitet me temë “Ushqimi dhe shëndeti”. Gjatë ligjëratës nxënësit mësuan për llojet e ushqimeve, përmbajtjen e tyre dhe ndikimin e tyre në shëndetin tonë. Pastaj nxënësit patën një aktivitet ku i klasifikonin ... Read More »

Viona, vajza me pasion të madh për leximin

viona  (1)

Kush më mirë se libri flet për gjuhën e dashurisë, respektit dhe mirëkuptimit?! Këtë gjuhë, me shumë pasion është duke e kultivuar brenda vetes Viona Reçica, nxënëse e klasës së gjashtë në shkollën “Mileniumi i Tretë”. Sepse ajo lexon shumë dhe lexon me pasion. Ndonëse vetëm 10-vjeçare, gjatë dy muajve të pushimit veror ka lexuar mbi 20 tituj librash me ... Read More »

Vjeshta, stina e vjeljes dhe begatisë

8

Përgatitja e perimeve për dimër, turshi nga nxënësit e klasave të treta Sot është një ditë e bukur vjeshte. Gjethet e thata të pemëve kanë shtruar nëpër rrugët e qytetit një tapet të artë. Dielli rrezeartë i ka lënë vendin shiut dhe motit të freskët. Sa bukur është të shohësh pemët e mbuluara me gjethe të thata në këtë mot ... Read More »

Përfaqësues të shkollës sonë marrin pjesë në takimin e parë të aces (Academy of Central European Schools) në Sarajevë

ACE1

Në takimin e parë të ACES për projektet e vitit 2015/16, të mbajtur në Sarajevë, këtë vit përfaqësues të shkollës tonë morën pjesë në një rol tjetër nga ai i zakonshmi. Në këtë takim morën pjesë 100 shkolla (me nga një mësimdhënës dhe një nxënës përfaqësues) nga 15 shtetet partnere të ACES, që përfshijnë 42 projektet shkollore që kanë fituar ... Read More »

Shkolla “Mileniumi i Tretë” pjesë e Programit Global Partners Junior

Programi Global Partners Junior u zhvillua nga New York City Global Partners, Inc, organizatë joqeveritare e cila lidh Zyrën e Kryetarit  të qytetit me qytetet e tjera të botës. Ky program fokusohet në sfidat me të cilat përballen qytetet e ndryshme të botës përmes syrit artistik. Të rinjtë ndërkombëtar dhe nga Nju Jorku do të bashkëpunojnë në të njejtin planprogram, ... Read More »