Thursday, 21 January, 2021

Monthly Archives: January 2015

Pasurojmë fjalorin tonë me fjalë të reja

p4

Nxënësit e klasave të dyta, prej muajit janar filluan aktivitetin “ Pasurojmë fjalorin”. Qëllimi i këtij aktiviteti është që nxënësit të pasurojnë fjalorin e tyre me fjalë të reja. Ata kanë për obligim që një herë në javë të hulumtojnë për një fjalë të re, që nuk është dëgjuar më herët në klasë dhe atë fjalë ta sjellin me sqarim. ... Read More »

Dr. Drita Qosaj ligjëron në klasat e dyta

dr2

Mua më dhemb koka, mua fyti, mua barku, mua veshi!!! Po Ty…?! Këto ishin disa nga përgjigjet që nxënësit i shprehën në pyetjen e mjekës: Si ndiheni kur jeni të sëmurë ? Dr. Drita Qosaj – peditër njëherit prindja e klasës II/1, iu shpjegoi nxënësve arsyet e këtyre ankesave që i treguan ata si dhe kur duhet të kërkojnë ndihmën ... Read More »

“Mbretërit” e shahut

2015-01-27 15.12.11

Nxënësi i klasës VIII Vijon Baraku është “mbreti” i garës së shahut, pasi doli i pari në finalen e mbajtur të premten, më 23. 1. 2015. Në vendin e dytë u rendit Deni Turku, ndërkaq në të tretin Ardian Kadriu. Të tre këta nxënës shkëlqyen në duelet e tyre mendore në këtë garë. Ata janë shumë të zellshëm në mësime. ... Read More »

E premtja relaksuese

Është koha për relaks. Dhe nxënësit zgjedhin ato klube që duan. Kanë mjaft për të zgjedhur, 13 sosh. Një ndonjë klasë debatohet, në ndonjë luhet shah, pingpong, e në ndonjë tjetër këndohet…Pra në shkollë ccdo tw premte edhe sivjet funksionojnë klubet, në të cilat nxënësit zhvillojnë pasionet e tyre… Nw njw nga kwto klubet jemi edhe ne, pra Revista M3, ... Read More »

Bashkëpunimi me prindër – Punëdore

MS6

Në kuadër të temës mujore “Veshjet”, prindet e klasëve të dyta, ndihmuan nxënësit në realizimin e orës mësimore Punëdore. Prindja e klasës II/1, Teuta Berbati solli materiale të ndryshme me ndihmën e së cilave nxënësit e klasave të dyta punuan veshje të ndryshme, si: veshjet kombëtare, elegante, veshje sipas profesioneve dhe veshje cirku. Nxënësit mësuan për llojet e ndryshme të ... Read More »

Winter theme parties

win

To celebrate winter holidays and after reading and learning about theme parties and how to write an invitation, 5th graders organized a theme party. Groups were assigned in every class and each group created invitations for the party using laptops and an online program. Each group presented their ideas and the group who got the most votes got to implement their ... Read More »

Klubi i gatimit

g5

Gjatë ditës së premte nxënësit e klasave 1,2 dhe 3 në Klubin e Gatimit përgatitën ëmbëlsirën: Keksa me puding. Duart e vogla punëtore u kënaqen duke e përgatitur si dhe duke e shijuar ëmbëlsirën.           Read More »

Lajmërim

Lajmërohen të gjithë nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë”, se nesër më datë 07.01.2015, nuk do të ketë mësim për nder të festës së Krishtlindjeve Ortodokse. Të gjithë besimtarëve ortodoks, shkolla Mileniumi i Tretë ju uron festen. Read More »