Monday, 14 October, 2019

Punime të nxënësve

Prezantime dhe produkte kreative në Mësimin e Bazuar në Projekte

y5

Kënaqësi, kreativitet dhe përkushtim në Javën e Projekteve! Projekti: Biometrika Projekti: Jeta jashtëtokësore dhe mesazhet nga hapësira    Projekti: Healing Plants Librin mund ta gjeni në linkun në vijim: https://docs.google.com/document/d/1hVQqZjU7nFz_lKLPGsniVTEm3qTesu37fmjE5cH0sck/pub Projekti: A coffee to wake up with Projekti: Uji Projekti: Obeziteti Read More »

Ora e kodimit

d1

Ora e kodimit organizohet nga organizata jo përfitim prurës Code.org. Kjo organizatë ka për qëllim rritjen e pjesëmarrjes së nxënësve në shkenca kompjuterike. Kjo iniciativë përkrahet nga shumë partnerë, duke përfshirë Microsoft, Apple, Amazon, etj. Ora e kodimit është një orë prezantimi i shkencave kompjuterike, e dizajnuar ashtu që të nxit kodimin dhe të tregojë që të gjithë mund të ... Read More »

LETRA ZYRTARE DHE LETRA PERSONALE

Rreze_Vranica

Sot nxënësit e klasës VI-1 praktikuan të shkruarit e letrës personale dhe të asaj zyrtare. Ata i shkruan letër njëri-tjetrit, ndonjë shoku apo shoqeje jashtë vendit, ndonjë institucioni etj. Rreze Vranica, nxënëse e klasës VI-1 i dërgon një letër arsimtares së Gjuhës shqipe, Violeta Elezi, të cilën po e publikojmë më poshtë. E dashur arsimtarja Violetë, Këtë herë dua t’ju ... Read More »

Viona, vajza me pasion të madh për leximin

viona  (1)

Kush më mirë se libri flet për gjuhën e dashurisë, respektit dhe mirëkuptimit?! Këtë gjuhë, me shumë pasion është duke e kultivuar brenda vetes Viona Reçica, nxënëse e klasës së gjashtë në shkollën “Mileniumi i Tretë”. Sepse ajo lexon shumë dhe lexon me pasion. Ndonëse vetëm 10-vjeçare, gjatë dy muajve të pushimit veror ka lexuar mbi 20 tituj librash me ... Read More »

Vjeshta, stina e vjeljes dhe begatisë

8

Përgatitja e perimeve për dimër, turshi nga nxënësit e klasave të treta Sot është një ditë e bukur vjeshte. Gjethet e thata të pemëve kanë shtruar nëpër rrugët e qytetit një tapet të artë. Dielli rrezeartë i ka lënë vendin shiut dhe motit të freskët. Sa bukur është të shohësh pemët e mbuluara me gjethe të thata në këtë mot ... Read More »

Nxënësit përgatisin shfaqje me kukulla

Untitled

Gjithçka nisi gjatë Javës së Projekteve, kohë kur për një javë rresht një grup nxënësish të klasave IV-V punuan shfaqje me kukulla. Meqë doli një punë shumë e këndshme, arsimtarja e Artit figurativ, Mirlinda Ramadani vazhdoi këtë punë, duke përsosur këto shfaqje, sa i përket tekstit, roleve dhe skenës. Tashmë katër shfaqje janë të përfunduara dhe mund t’i gjeni të ... Read More »

Dhurata për gjyshërit

F1

Në kuadër të temës mujore “ Përrallat e gjyshërve”, klasat e dyta punuan në lëndën e Punëdorës për me të dashurit e tyre, Gjyshërit. Ata vizatuan gjyshërit e tyre dhe shkruan fjalët më të ëmbla për ta. Këto punime, nxënësit iu dërguan gjyshërve të tyre, si dhuratë, në shenjë kujdesi për ta. Read More »

MBESAT DHE NIPAT TANË

            Mbesat dhe nipat tanë janë ushqimi ynë shpirtëror i cili është i vlefshëm e dobishëm më shumë se çdo gjë tjetër, më shumë se tërë pasuria botës. Dashuria e tyre ndaj gjyshes dhe gjyshit janë të qiltëra sepse dalin nga thellësia e zemrave të tyre pa asnjë deformim. Kjo dashuri nuk përpëlitet fare nëpër mendje e cila din të ... Read More »