Monday, 14 October, 2019

Lajmet

Prezantim i projekteve nga klasat e nënta në lëdën e TIK-ut

img_8185.jpg

“Teknikat klasike të enkriptimit” ishte tema për të cilën sot prezantuan nxënësit e klasave të nënta.  Projektet e realizuara nga nxënësit ishin shumë interesante të cilat tregojnë për të kaluar se si janë realizuar komunikimet e fshehta. Përveç prezantimeve janë realizuar edhe punime të ndryshme për ta bërë më të lehtë kuptimin e projekteve. Disa nga këto punime janë: pjata ... Read More »

“Ku me shku?” – Aplikacion i zhvilluar nga nxënësit e klasave të dhjeta përmes programit Excel

0-02-05-53d37f2398a8d2b80be669eac47ad5d26c56df5db7f789e93d411078597dfa90_94766477

Të inspiruar nga Dita Ndërkombëtare e Turizmit, nxënësit e klasave të dhjeta shprehin kreativitetin e tyre duke zhvilluar aplikacionin me emrin “Ku me shku?” përmes programit Excel. Qëllimi i këtij aplikacioni është që të jap informacione të ndryshme për vendet me të vizituara në Republikën e Kosovës Përgëzime të për të gjithë nxënësit e klasave të dhjeta për përkushtimin që ... Read More »

Jeta në fermë

IMG_8367

Në kuadër të temave javore realizuam aktivitetin e rradhës me tematikë mbi jetën e kafshëve në fermë. Aktiviteti zgjoi kurreshtje dhe interes të madh tek parafillorët. Read More »

Matja e hapave përmes Microbitit

0-02-05-d4889e27444aa318c84e3a0348808bf6e71d794c24992a56c9c11eecba878042_28989577

MicroStep ishte aplikacioni të cilin nxënësit e klasave të katarta e programuan dhe e testuan përmes Microbitit. Qëllimi i këtij projekti është matja e hapave gjatë ecjes apo vrapimit duke e shndërruar Microbitin si një matës të hapave.   Read More »

Dy festa në një ditë

20191001_094613

Sot, për Ditën Ndërkombëtare të Personave të Moshuar, nxënësit e Shkollës “Mileniumi i Tretë” e ëmbëlsuan këtë ditë duke iu dhuruar të moshuarve ëmbëlsira të gatuara nga vetë nxënësit, së bashku me nga një batanije për t’u ngrohur në ditët e ftohta.   Read More »

Ligjeratë për Turizmin

1B73119F-3E12-44F2-AD7C-8F61FB34CB23

Vendi ynë, vend i të mirave natyrore, kulturore, tradicionale e shumë të mirave tjera. Disa prej këtyre të mirave i kemi njohur e  për disa të tjera dëgjuam sot. Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Turizmit, bashkëbiseduam me znj. Blerina Xërxa, nënën e shoqes sonë Delizës, më gjerësisht për bukuritë e vendit tonë dhe turizmin në përgjithësi. Zonja Blerina ishte e ... Read More »