Friday, 15 November, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Dordoleci

dordoleci7

Nxënësit e klasëve të dyta po vazhdojnë me aktivitetet për Vitin e Ri. Të premten, ata punuan dordolecin me material reciklues.   Read More »

Vizitë në “UNICEF Innovation Lab Kosovo” dhe “Innovation Center Kosovo”

Mil3 I&C Class visiting ICK (1)

Në kuadër të klasës “Creativity and Innovation” nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë” patën rastin të vizitojnë dy organizata joqeveritare të cilat promovojnë dhe kultivojnë inovacionin dhe idetë kreative të rinisë kosovare. “UNICEF Innovation Lab Kosovo” dhe “Innovation Center Kosovo” prezentuan punën e tyre dhe projektet të cilat kanë për qëllim përkrahjen e të rinjve në implementimin e zgjidhjeve kreative ... Read More »

Vizitë në Fakultetin e Shkencave Mjekësore, Rezonanca

r4

Në kuadër të projekteve modulare nxënësit e klasave të treta janë duke punuar në temën “ Ta njohim trupin tonë” .  Që të informohen edhe më shumë rreth kësaj teme, fëmijët sot vizituan Fakultetin e Shkencave Mjekë sore “ Rezonanca”. Fëmijët patën rastin  t’i shohin dhe të informohen më detajisht për pjesët e trupit nga profesorët që ligjërojnë këto lëndë. ... Read More »

Kontrolli shëndetësor vullnetar dhe i pakursyer

Duke pasur parasysh rëndësinë e shëndetit të nxënësve të shkollës sonë, menaxhmenti i shkollës përveç angazhimit të vazhdueshëm në fushën e infermierisë me infermieren e angazhuar nga shkolla, znj, Fexhrie Shehu, çdo vit organizon kontrollin sistematik të nxënësve, me qëllim të përcjelljes sa më të mirë të shëndetit të fëmijëve. Kjo përkujdesje dhe këto këshilla lidhen me parimet e humanitetit, ... Read More »

Aktivitete për data të rëndësishme ndërkombëtare

DSC_6927

Në kuadër të aktiviteteve jashtëmësimore, më 3 dhjetor, për nder të Ditës Ndërkombëtare të Personave me nevoja të veçanta dhe më 10 dhjetor, për nder të Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut u bë një lidhje e natyrshme në lëndët: Edukatë qytetare, Art Figurativ, Muzikë dhe Gjuhë Shqipe. Për realizimin sa më të mirë dhe qëllimin e këtyre aktiviteteve, ... Read More »

Plan i orës mësimore

SHOES

Fusha e kurrikulës / Lënda: Letërsi- Analizë dhe interpretim poezie /Gjuhë shqipe   Shkalla e kurrikulës 3/ Klasa VII Tema: Pazari i këpucarit Mjetet e punës: Libri Gjuha Shqipe 7, ALBAS fq.65-66). Përdorimi i teknologjisë informative: film i shkurtër- My Shoes Kontributi në kompetencat kryesore: Kompetenca personale (individ i shëndoshë) Kompetenca e komunikimit dhe të shprehurit (komunikues efektiv) Fjalët kyçe: ... Read More »

Bredhi i dëshirave

B5

Nxënësit e klasëve të dyta sot shprehen dëshirat e tyre për vitin 2015. Ato ishin nga më te ndryshmet, dëshira në të cilat ata shprehinin shpirtin e tyre fëmijëror. Të gjitha këto dëshira ata ia bashkangjitën “Bredhit të dëshirave”. Fëmijët u argëtuan shumë gjatë realizimit të këtij aktiviteti dhe u ndanë të kënaqur me produktin përfundimtar. Më poshtë janë të ... Read More »

Kartolinat e Vitit të Ri

k2

Klasa “Yjet” sot punuan kartolinat e Vitit të Ri. Me dashuri dhe përkushtim të madh, nxënësit e klasës I – 2 punuan kartolinat për më të dashurit e tyre, duke iu uruar atyre një Vit të mbarë e me plot suksese! Read More »