Sunday, 17 November, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Gara e germëzimit (Spelling Bee)

DSC_0165

Në shkollën tonë, tash e sa vite është bërë traditë të mbahet Gara e Germëzimit apo në gjuhën angleze ‘Spelling Bee’. Kjo garë organizohet nga departamenti i gjuhëve të huaja, në lëndën e gjuhës angleze. Gara u organizua për nxënësit e klasave 3-11, të cilët fillimisht garuan në klasat e tyre gjatë orëve të gjuhës angleze për të marr pjesë ... Read More »

Këshilla të dobishme për trup të shëndoshë

five1

Fëmijët rriten, edukohen dhe mësojnë shumë gjëra në jetë. Ata mësojnë edhe për shëndetin dhe mënyrën se si duhet të kenë shëndet të mirë dhe trup të shëndoshë. Nxënësit e klasave të treta mësuan edhe më shumë duke vizituar qendrën e fitnesit Fivestar. Këtë vizitë e mundësuan prindërit e nxënësve të shkollës sonë, Shqipe dhe Fiton Peja. Fëmijët dëgjuan dhe ... Read More »

Vrapimi i Pranverës

Krosi1

Dita e premte e 8 majit ishte zgjedhur për të matur qëndrueshmërinë dhe shpejtësinë e më të mirit në krosin pranveror të mbajtur në Gërmi dhe të organizuar nga mësimdhënësit e Edukatës Fizike në kuadër të Departamentit të Shkathtësive. Nxënësit nga klasa e IV deri në klasën e XII, ishin përgatitur me pajisje sportive për të qenë pjesë e kësaj ... Read More »

SHKOLLA JOPUBLIKE “MILENIUMI TRETË” DHURON BURSA TË PLOTA SHKOLLIMI PËR NXËNËSIT ME INTELEGJENCË TË JASHTËZAKONSHME, TË IDENTIFIKUAR DHE PËRKRAHUR NGA PROJEKTI ATOMI

foto 2

Katër fëmijë me inteligjencë të jashtëzakonshme, të identifikuar dhe të përkrahur nga Projekti Atomi, do të mund të fillojnë shkollimin e tyre në Shkollën “Mileniumi i Tretë” Drejtoresha e Shkollës Mileniumi i Tretë, Znj Afrore Lila, njoftoi sot se Shkolla “Mileniumi i Tretë” ofron 4 bursa të plota shkollimi për katër fëmijë me inteligjencë të jashtëzakonshme, ndryshe të njohur edhe ... Read More »

Garë, motivim dhe rezultate në Kuizin e Shkencave Humane

DSC_0832

Pas mbarimit me sukses të Javës së Gjuhës Shqipe, në vazhdën e aktiviteteve të Departamentit të Shkencave Humane u mbajt edhe Kuizi në lëndët Gjuhë shqipe, Edukatë qytetare, Histori dhe në Gjeografi për klasat 6-8. Klasat u përfaqësuan nga dy nxënës të zgjedhur. Gara u zhvillua në frymën e tolerancës dhe dëshirës për të fituar. Secili garues doli të jetë ... Read More »

Të drejtat dhe përgjegjësitë e fëmijëve

IMG_9026

Më datën 23. 4. 2015 ishte për vizitë prindja e klasës I-2 Znj. Lumnije Aliu, e cila mbajti një ligjëratë për të drejtat dhe përgjegjësitë e fëmijëve. Kjo ligjëratë u shoqërua me video edukative për të drejtat dhe përgjegjësitë e fëmijëve si dhe me aktivitete në të cilat fëmijët shprehnin përgjegjësitë që ata i kanë dhe njohuritë e tyre në ... Read More »

Aktivitete dhe fushatë për krijimin e një ambienti gjelbërues

DSC_0743

Dita e Tokës 2015! Nxënësit e shkollës sonë në mbrojtje të ambientit. Ideja për Ditën e Tokës është zhvilluar që nga viti 1970, kur 20 milion amerikanë morën pjesë në demonstratën mjedisore, e cila mori emrin pikërisht ”Dita e Tokës’’ dhe kjo demonstratë ndikoi që çështja mjedisore të futet në programin shkollor. Dita Botërore e Mjedisit është një ngjarje e ... Read More »

Letra Informative – Prill 2015

Letra_informative_prill_2015

Ja numri i ri i Letrës informative. Në të do të mund të lexoni shumëçka rreth aktiviteteve në shkollën Mileniumi i Tretë për këta tre muajt e fundit: shkurt, mars dhe prill. Ju ftojmë ta lexoni! Redaksia     Read More »

Ok Kids shpërblen Hana Perjucin

IMG_1026

Revista për fëmijë Ok Kids, shpërblen nxënësen e klasës II/1, Hana Perjucin për vjershën më të mirë të muajit prill 2015. Klasa i uron Hanës suksese të mëtutjeshme.   Të dua nënë! Nënën timë shumë e dua Se ajo punon për mua Kur e puth unë në faqe Ajo më puth mua. Nënën time shumë e dua Se ajo këndon ... Read More »

Sot nisi Java e Gjuhës Shqipe

10836587_10152819995471966_1230994648_n

Sot në shkollën tonë filloi Java e Gjuhës Shqipe. Java nisi me kategorinë drejtshkrim dhe bukurshkrim. Të gjithë nxënësit mundoheshin të shkruanin pa gabime drejtshkrimore. Vetëdija për të shkruar saktë tashmë është ngulitur në mendjen e gjithsecilit. Gjatë orëve të mësimit vërehej se si nxënësit e klasës së gjashtë, të shtatë, të tetë dhe të nëntë diskutonin për rregullat e ... Read More »