Sunday, 17 November, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Familja mes nesh

m3

Familja është gjithçka që kemi. Është vendi i ngrohtësisë, dashurisë dhe sigurisë. Në të gjejmë prehje gjithmonë sa herë të kemi nevojë. Prandaj një pikë magjie të familjes klasat e pesta përpiqen ta sjellin me projektin modular “Familja mes nesh”. Në kuadër të këtij projekti klasa V-2, u vizitua nga nëna e Yllit- shokut tonë të klasës, Znj. Lindita Azizi. ... Read More »

Të gatshëm për testin elektronik të maturës

v17

Pas vendimit të Ministrisë së Arsimit për pilotimin e testit të maturës në formë elektronike, shkolla jonë ka siguruar të gjtha pajisjet e nevojshme, bashkë me angazhimin profesional të mësimdhënësit të Informatikës dhe ka bërë të gjtha përgatitjet e mundshme për mbajtjen e testit elektronik të maturës. Pikërisht, sot është testuar ecuria e këtij procesi me klasat e  dymbëdhjeta, proces, ... Read More »

Vizitë në  Klinikën  Gjermane të Syrit

n10

Nxënësit e klasave të katërta gjatë ditës së mërkurë vizituan Klinikën Gjermane të Syrit. Ata u njohën për së afërmi me pajisjet që mundësojnë konstatimin e gjendjes së përgjithshme të syrit, parandalimin dhe diagnostikimin e sëmundjeve të ndryshme të syrit etj. Të gjithë nxënësit patën rastin që të kryejnë nga një kontrolle rutinë nga doktor Valbon Ajazaj, prindi i nxënësit ... Read More »

VULLNETI MUND GJITHÇKA!

VULLNETI MUND GJITHÇKA!

Tetori është Muaji Ndërkombëtar i Luftës Kundër Kancerit të Gjirit, muaji i vetëdijesimit e i ndërgjegjësimit. Me qëllim të tillë shkolla jopublike “Mileniumi i Tretë” sot organizoi aktivitete të ndryshme. I ftuari special, mjeku, drejtor i Institutit të Onkologjisë, z. Ekrem Hyseni mbajti ligjëratë me karakter vetëdijesues para nxënësve, mësimdhënësve e mysafirëve të tjerë lidhur me diagnostikimin dhe trajtimin e kancerit të gjirit. Me prezencën e tij na nderoi edhe kompozitori z. Florent Boshnjaku, prind ... Read More »

Lexoni  që të jetoni!

D4

Libri është miku jonë më i mirë, është thesar i jetës. Ai na hap dyert drejt universit të pafundmë të dijeve. Mbjellja e dashurisë ndaj librit, është hapi i parë drejt dyerve të urtësisë. Prandaj nxënësit e klasave të pesta, vizituan librarinë “Artini”, ku blenë me shumë entuziazëm libra të ndryshëm. Kjo vizitë u realizua në kuadër të projektit modular ... Read More »

Në klasë me gjyshen, studiuesen e paepur të Gjuhës shqipe

Në klasë me gjyshen, studiuesen e paepur të Gjuhës shqipe

“Hap një libër, hap një botë!” Rina, shoqja jonë e klasës përherë është e hareshme, por sot vërehej një gëzim i shtuar në fytyrën e saj. Mysafirja e klasës ishte, pikërisht gëzimi i Rinës. Ardhja e gjyshes dhe studiueses së paepur të gjuhës shqipe, studiueses, që tashmë ka bërë 40 vjet punë në Institutin Albanologjik të Prishtinës, znj. Shefkije Islamaj, ... Read More »

Vlerat arkeologjike, vlera që duhen trashëguar

a5

Shpella e Gadimes, Kalaja e Artanës dhe Parku Arkeologjik Ulpiana  ishin pikat e ndalesës sonë sot me nxënësit e klasave të shtata dhe të gjashta. Kjo vizitë me karakter mësimor është planifikuar nga mësimdhënësja e Gjeografisë, znj. Zymryte Avdiu dhe znj. Alketa Hasani, mësimdhënëse e Historisë, me qëllim që nxënësit të shohin e të njohin për së afërmi vlerat tona ... Read More »