Sunday, 17 November, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

VRAPIMI I PRANVERËS

12

Në këtë fillimjavë nxënësit tanë nga klasa VI-IX matën qëndrueshmërinë dhe shpejtësinë përmes aktivitetit sportiv Krosi pranveror. Gara u mbajt në Gërmi, organizuar nga mësimdhënësit e Edukatës Fizike në kuadër të Departamentit të Shkathtësive. Pas përfundimit të aktivitetit, u ndanë medalje për fituesit në kategorinë e vajzave dhe të djemve. Nxënësit u kënaqën edhe me lojërat e ndryshme që zhvilluan ... Read More »

Natyra na mbush gëzim

N2

Me rastin e fillimit të stinës së pranverës të premten më, 13 prill 2018 nxënësit e klasave 1-5 ishin në parkun e Gërmisë për të parë nga afër ndryshimet në natyrë. Gjithashtu gjatë kësaj kohe janë zhvilluar edhe aktivitete relaksuese për nxënës. Read More »

Filluan regjistrimet në klasat 1 dhe 10 për vitin shkollor 2018/2019

baneri_2

Së shpejti fillon regjistrimi i fëmijëve për grup parafillor! Pranohen rezervime për vendet e lira në klasat e tjera (numri i kufizuar) Organizimi i procesit mësimor sipas standardeve më të larta Shërbime profesionale për fëmijë dhe për prindër Qëndrimi në shkollë prej 6-8 orë, varësisht nga mosha dhe nevojat individuale të fëmijëve  Kryerja e pjesës më të madhe të obligimeve ... Read More »

Vizitë në “Labyrinth”

vilab

Nxënësit e klasës XII/2 vizituan qendrën Mediko-Psikoterapike “Labyrinth” në Prishtinë, ku me këtë rast u njoftuan për veprimtarinë dhe aktivitetin e kësaj qendre. Sipas psikologes që fillimisht na uroi mirëseardhje dhe na tregoi më hollësisht se kjo qendwë merret me parandalimin dhe abuzimin e drogave, trajtimin e e sëmundjes së varësisë, si dhe parandalimin e infeksioneve që lidhen me injektimin ... Read More »

Vizitë në “Qendrën Kosovare për Studime Gjinore”

qk11

Nxënësit  e klasës XII-2 bashkë me mësimdhënësen e Sociologjisë Merita Shala vizituan “Qendrën Kosovare për Studime Gjinore” ku me këtë rast u njoftuan më gjerësisht për verprimtarinë e kësaj qendre, histrorikun, vizionin dhe misionin e saj. Poashtu u diskutua për aktivitetet  që organizon kjo qendër, u diskutua lidhur me barazinë gjinore, diskriminimin në vendin  e punës,  ngacmimin seksual, trashëgiminë e ... Read More »

Java e Arkivit të Hapur

13

Nxënësit e klasave IX -1,2,morën pjesë në hapjen e Javës së Arkivit të Hapur, organizuar nga Agjensia Shtetërore e Arkivave të Kosovës (ASHAK) me rastin e 67-vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës. Nxënësit patën mundësi të shohin nga afër punën dhe aktivitetet që bëhen në këtë institucion me qëllim të ruajtjes, mbrojtjes, prezantimit dhe përgatitjes për shfrytëzim të trashëgimisë ... Read More »

JAVA E VLERËSIMIT TË JASHTËM ELEKTRONIK

11

Gjatë kësaj jave në Shkollën tonë u mbajt Java e Vlerësimit të Jashtëm. Është hera e dytë që shkolla aplikon formën online, përmes platformës Google Platforms, ndërkaq si një formë bashkëkohore e vlerësimit tashmë është shndërruar në traditë. Testet hartohen nga ekspertë të fushave, ndërsa nxënësit testohen në një numër të caktuar të lëndëve. Përmes kësaj shkolla merr informata kthyese ... Read More »

Java e Gjuhës Angleze

h5

Në shkollën tonë, si cdo vit u mbajt Java e Gjuhës Angleze. Qëllimi i kësaj tradite është promovimi i gjuhës dhe kulturës angleze. Këtë vit tema ishte “Britons Who Changed the World”. Nxënësit, të ndarë në grupe, gjatë një jave të plotë, kanë hulumtuar, mësuar dhe prezantuar punime për figurat e shquara dhe mbi të gjitha janë inspiruar. Java e ... Read More »

PUNË PRAKTIKE NË ORËN E BIOLOGJISË

b2

Përmes këtyre imazheve ju sjellim çaste nga ora e Biologjisë. Znj. Arta Shala, mësimdhënëse e lëndës, bashkë me nxënësit e klasës X-2 përgatitën preparate të ndërtimit anatomik të rrënjës dhe të kërcellit dhe më pas i vëzhguan në mikroskop. Duke parë rezultatet e punës praktike nxënësit u nxitën të zhvillojmë pastaj një diskutim mjaft interesat e gjithëpërfshirës! Read More »

MOTIVIMI DHE LEXIMI

ag3

“Motivimi dhe leximi” ishte tema për të cilën sot z. Agron Gashi, mësimdhënës i Gjuhës dhe i Letërsisë Shqipe, prezantoi para pjesëtarëve të Departamentit të Shkencave Sociale. Ai solli përvojën e tij me nxënës e studentë, duke theksuar disa nga mënyrat se si ka arritur të nxisë ata për të lexuar, gjithnjë duke u bazuar edhe te argumentet e emrave ... Read More »