Sunday, 17 November, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Metodat për ndarjen e lëndëve të përziera

3

E gjithë natyra, e gjallë  dhe jo e gjallë, gjithçka që na rrethon përbëhet prej lëndëve (materieve). Lëndët shpesh janë të përziera dhe përmbajnë përbërës me karakteristika të ndryshme. Lëndët e tilla i quajmë përzierje. Ndarja e përbërësve të përzierjeve bëhet në bazë të dallimeve të vetive të tyre. Për  të kuptuar  më mirë metodat e ndarjes së përzierjeve nuk ... Read More »

Happening now – Vrapuesi i mirënjohur i Maratonës, Nick Butter

2

Happening now – Vrapuesi i mirënjohur i Maratonës, Nick Butter, po mban fjalim motivues për nxënësit e Shkollës sonë me rastin e realizimit të Maratonës në Kosovë, në shtetin e 113, nga gjithsej 196 në misionin e tij! Falenderojmë nënën e Rigës dhe Dunës, znj. Ermira Gjevori Hatipi,  nga Komiteti për Organizimin e Ngjarjeve dhe Komiteti për Siguri dhe Shëndet, ... Read More »

Dita Ndërkombëtare për Sigurinë në Internet

4

Në Ditën Ndërkombëtare për Sigurinë në Internet, në Shkollën tonë u mbajtën ligjërata me temën Digital footprints dhe Kontrollimi i Cyber Bulling nga instruktorë të ftuar nga Shkolla Digjitale dhe Agjensioni “Hallakate”. Falenderojmë Shkollën Digjitale dhe Agjensionin “Hallakate” për mbajtjen e këtyre ligjëratave dhe Komitetin për Organizimin e Ngjarjeve nga radhët e Këshillit të Prindërve të Shkollës për ndihmën në ... Read More »

“EKSKURSIONET, GJUETI PËR THESARE”, TEMA E RADHËS NË DPSHH

sh2

“Gjueti për thesare” u citua të kenë thënë Fabroni, Galeti dhe Savareli për ekskursionet dhe rëndësinë e tyre. Me këtë fjali nisi prezantimin e saj sot znj. Zymryte Avdiu, profesoreshë e Gjeografisë lidhur me ekskursionet, rolin dhe rëndësinë e tyre. Ajo foli veçanërisht për rëndësinë e ekskursioneve kur organizohen më nxënës, pasi përmes tyre ndikohet në edukimi, zhvillohen pikëpamjet shkencore ... Read More »

TAKIMI I RADHËS NË DEPARTAMENTIN E SHKENCAVE

20190121_122651

“Mësimi i Bazuar në Projekte” ishte tema për të cilën zonja Merita Berisha foli para anëtarëve të Departamentit të Shkencave Matematike-Natyrore. Ajo shpalosi disa nga pikat e forta të kësaj metode pune, e cila zhvillohet në shkollën “Mileniumi i Tretë”, përmes së cilës nxënësit përfitojnë shumë dhe arrijnë lehtë rezultatet e të nxënit e kompetencat e paracaktuara. Gjithashtu zonja Berisha ... Read More »