Sunday, 17 November, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

TURNEU I PAVARËSISË

26

Për nder të përvjetorit të Pavarësisë së Kosovës, në shkollën tonë u organizua finalja e turneut sportiv në ping-pong. Lojërat janë zhvilluar me disa cikle deri në fund dhe nga çdo klasë pati nga dy finalistë, një vajzë dhe një djalë. Finalja pastaj u zhvillua në kuadër të gjeneratës dhe kështu nxënësit finalistë morën medalje duke përmbyllur me sukses këtë aktivitet. Read More »

JA KUSH JANË KAMPIONËT E DIJES

30

Të 12 finalistët tanë u përballën sot në finalen e madhe të garës së dijes dhe luftuan deri në pyetjet e fundit shtesë se cili prej tyre të kapte vendin e parë. Në një sfidë të hapur,  të 12-it, tre për secilën gjeneratë (VI-IX) nuk lëshonin pe, pavarësisht se emocionet e garës e të festës i kishin kapluar. Megjithëkëtë, sipas ... Read More »

Lajmërim

Lajmërohen te gjithë nxënësit e shkollës ”Mileniumi i Tretë”, se për nder të 17 Shkurtit – Festës së Pavarësisë, të hënën  më 18 shkurt nuk do të punohet . Drejtoria e Shkollës ju uron këtë festë te madhe. Read More »

KONCEPTE GJUHËSORE E LETRARE PËRMES FOTOGRAFIVE

3

Ora e Gjuhës shqipe me nxënësit e klasave VIII sot u zhvillua më ndryshe. Nxënësit shpërfaqën kreativitetin e tyre duke e lidhur me dijen rreth koncepteve gjuhësore e letrare, pasi këto të fundit u paraqitën përmes fotografive. Të ndarë në dyshe, ata u përcaktuan për konceptet, hulumtuan në internet për fotografitë dhe më pas i punuan  në projekte në Power ... Read More »

11 DHJETORI

viona

ORA E GJUHËS SHQIPE IMAGJINATË E DREJTUAR SHKRUAN: VIONA REÇICA IX 11 DHJETORI Mjegull. Askush s’pipëtin. Kot përpiqem të shoh dritaret, qenkan mbuluar me një perde të zezë.  Provoj të çohem, por këmbët s’më lëvizin dot. As duart nuk po i ndiej më. Qëkur ti shkove, shumica e netëve më shkojnë kështu.  Nuk  ndiej asgjë, as trupin, as lumturinë, as mërzinë… ... Read More »

VIZITË ME KARAKTER MËSIMOR

03

Me nxënësit e klasës VI vizituam Institutin Hidrometeorologjik dhe nw Parkun e Tokbahçes. Në Institutin Hidrometeorologjik nxënësit i vrojtuan instrumentet që masin elementet meteorologjike, si mjetet matëse për temperaturën e ajrit, lagështinë, shtypjen e ajrit dhe shpejtësinë e erës. Ndërkaq në parkun e Tokbahçes nxënësit vrojtuan disa bimë, morën mostrat (parashtazorët) në përroskë dhe bënë matjen e temperaturës së ujit ... Read More »

TRICK YOUR BRAIN: NË MUZEUN E ILUZIONEVE

4

Me moton “Trick your brain” nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë” vizituan Muzeun e Iluzioneve në Prishtinë, i cili është i pari i kësaj natyre që është hapur në botën shqiptare. Së bashku me mësimdhënësit e tyre, nxënësit e klasave të nënta  provuan adrenalinën që ta sjellin 36 iluzione optike, në forma dhe trajta të ndryshme, në kënde e hapësira ... Read More »

KUIZI 2019 – JA KUSH JANË FINALISTËT

15

Faza e parë e Kuizit të Diturisë 2019 u mbajt sot duke nxjerrë finalistët sipas moshës. Në mënyrë elektronike të gjithë nxënësit e klasave VI – IX iu provuan të garojnë mes moshatarësh në të gjitha lëndët mësimore. U shpërfaq entuziazëm e emocion, saqë fituesi nuk mund të identifikohej deri në pyetjet e fundit shtesë, pasi kjo garë teston dije, ... Read More »