Monday, 14 October, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Prezantim i projekteve nga klasat e nënta në lëdën e TIK-ut

img_8185.jpg

“Teknikat klasike të enkriptimit” ishte tema për të cilën sot prezantuan nxënësit e klasave të nënta.  Projektet e realizuara nga nxënësit ishin shumë interesante të cilat tregojnë për të kaluar se si janë realizuar komunikimet e fshehta. Përveç prezantimeve janë realizuar edhe punime të ndryshme për ta bërë më të lehtë kuptimin e projekteve. Disa nga këto punime janë: pjata ... Read More »

PREKAZI, ATY KU ËSHTË E GDHENDUR HISTORIA JONË E RE

Një vizitë me karakter mësimor u realizua sot me nxënësit e klasave të 9-ta të shkollës “Mileniumi i Tretë” në Prekaz, në vendin e sakrificës, të lavdisë e të krenarisë sonë. Kjo, sikur edhe shumë vizita të tjera të këtij lloji, përfundoi me arritjen e kompetencave të caktuara në kësaj shkalle kurrikulare për lëndën e Historisë. Read More »

Nga ideja deri tek prodhimi

Me nxënësit e klasave të gjashta në kuadër të lëndës së Teknologjisë është diskutuar për rrugën e ecurisë prej idesë deri te prodhimi. Përmes kësaj nxënësit kuptuan fazat nëpër të cilat kalon procesi i dizajnimit të prodhimit duke i realizuar ato edhe praktikisht. Read More »

Classtime në Matematikë

Metoda deduktive  për të vërtetuar një fakt të ri shfrytëzonte tëgjitha faktet e mëparshme. Ndërsa nxënësit duke u bazuar në faktet që lexuan në  tekstin për”Kuptimet themelore në gjeometri”, i’u përgjigjen pyetjeve të përgatitura në platformën Classtime.  Read More »

“Ku me shku?” – Aplikacion i zhvilluar nga nxënësit e klasave të dhjeta përmes programit Excel

0-02-05-53d37f2398a8d2b80be669eac47ad5d26c56df5db7f789e93d411078597dfa90_94766477

Të inspiruar nga Dita Ndërkombëtare e Turizmit, nxënësit e klasave të dhjeta shprehin kreativitetin e tyre duke zhvilluar aplikacionin me emrin “Ku me shku?” përmes programit Excel. Qëllimi i këtij aplikacioni është që të jap informacione të ndryshme për vendet me të vizituara në Republikën e Kosovës Përgëzime të për të gjithë nxënësit e klasave të dhjeta për përkushtimin që ... Read More »

Jeta në fermë

IMG_8367

Në kuadër të temave javore realizuam aktivitetin e rradhës me tematikë mbi jetën e kafshëve në fermë. Aktiviteti zgjoi kurreshtje dhe interes të madh tek parafillorët. Read More »

Matja e hapave përmes Microbitit

0-02-05-d4889e27444aa318c84e3a0348808bf6e71d794c24992a56c9c11eecba878042_28989577

MicroStep ishte aplikacioni të cilin nxënësit e klasave të katarta e programuan dhe e testuan përmes Microbitit. Qëllimi i këtij projekti është matja e hapave gjatë ecjes apo vrapimit duke e shndërruar Microbitin si një matës të hapave.   Read More »