Saturday, 21 September, 2019

Monthly Archives: September 2019

Kur kreativiteti shprehet përmes punës praktike

IMG_6424

Në kuadër të projekteve në lëndën e Teknologjisë, nxënësit e klasave të shtata kanë ndërtuar objekte të ndryshme gjeometrike, dekore e deri tek aksesorët e ndryshëm. Qëllimi i këtyre projekteve ishte përdorimi i pipëzave të plastika të prodhuara nga materialet e njohura si PVC për konstruktimin e objekteve të ndryshme. Read More »

15 SHTATORI, DITA NDËRKOMBËTARE E DEMOKRACISË

IMG_3230

Nxënësit e klasave të dhjeta vizituan Kuvendin e Kosovës me rastin e 15 shtatorit, Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë. Aty u pritën nga zyrtarja për Media e këtij institucioni, e cila mbajti një ligjëratë të shkurtër para nxënësve rreth çështjeve të rëndësishme si : demokracia parlamentare në Kosovë, parimet e demokracisë, demokracia si formë e jetës politike dhe shtetërore, vlerat e ... Read More »

Aktivitete në natyrë

IMG_7830

Aktivitetet më të pëlqyera nga fëmijët parafillor janë ato gjatë qëndrimit në natyrë. Lojërat nga më të ndryshmet ju ndihmojnë që të shohim botën nga një këndvështrim tjetër dhe gjithashtu nxisin imagjinatën dhe kreativitetin. Read More »