Thursday, 21 March, 2019

Monthly Archives: March 2019

FALËNDERIM PËR KLINIKËN GJERMANE TË SYRIT

4

Sot ishte një ditë e veçantë për klasat e para. Prindi i shkollës tonë, Dr. Afrim Shabani mundësoi realizimin e vizitës në Klinikën Gjermane të Syrit. Të gjithë nxënësit patën rastin që të kryejnë nga një kontrollë rutinë nga doktor Afrim Shabani. Nxënësit morën edhe këshilla mjekësore se si duhet të kujdesen për sytë e tyre dhe për llojet e ... Read More »

Konkurs

Në bazë të nenit 2.18 të Statutit të Shkollës  “Mileniumi i Tretë”, drejtoresha e Shkollës shpall KONKURS për plotësimin e vendit të lirë të punës në restorantin e shkollës Një kuzhinier/e restoranti me orar të plotë pune Një ndihmës –  kuzhinier/e restoranti me orar të plotë pune  Shënim:  Kandidatët për pozitën 1 duhet të kenë të paktën 3 vite përvojë ... Read More »

Arineta Mula – alipinistja e njohur kosovare vizitoi shkollën “Mileniumi i Tretë”

39

Ndonëse alpinizmi njihet si njëri nga sportet më atraktive dhe të rrezikshme që ekziston, një emërtim i tillë nuk e ndalë dot Arineta Mulën – alpinisten e njohur kosovare, që të eksplorojë majat më të larta dhe ekstreme që ekzistojnë në botë. Në bashkëpunim me Komitetin për Organizimin e Ngjarjeve në shkollë nga radhët e Këshillit të Prindërve, Arineta Mula, ... Read More »

PËR NDER TË 7 dhe 8 MARSIT

7

Sot na bashkuan dy festa, të cilat gjithmonë na vijnë dorë për dore si dy lule të një kurore, Festa e Mësuesit dhe Festa e Gruas. Për nder të 7 dhe 8 Marsit u prezantuan projekte, u lexuan krijime e u luajtën skeçe. GËZUAR! Read More »

Java e Gjuhës Angleze

43

Në kuadër të lëndës së gjuhës angleze, u mbajt java e gjuhës angleze. Çdo vit nxënësit fokusohen në një temë te caktuar që ka të bëjë me njohuritë e përgjithshme mbi Britaninë e Madhe, me qëllim që njohuritë të mos kufizohen vetëm në njohuritë gjuhësore. Këtë vit, nxënësit mësuan për vendet atraktive të Britanisë së Madhe; historinë  dhe rëndësinë e ... Read More »

Ligjëratë për nder të Festës së Pavarësisë

4

T’i përgatisim nxënësit për sfidat e shekullit XXI e t’i udhëzojmë në rrugën e qytetarisë së përgjegjshme, ndër të tjerash, janë udhërrëfyesit tanë në punën tonë të përditshme profesionale. E si mund të rrisim qytetarë të përgjegjshëm nëse nuk i njohim me segmentet e shtetit?! – kjo ishte pyetja qe na orientoi drejt ftesës së z. Rrahman Rama (Gjeneral i ... Read More »

Ora e Matematikës me nxënësit e klasave V, u zhvillua në ambientet e kabinetit të Kimisë!

20190226_103956

Nxënësit patën rastin që të mësojnë të bëjnë matjen e gjatësisë, peshës dhe lëngjeve përmes metodave demonstruese. Problemet matematikore duken më të lehta nëse i vështrojmë nga afër dhe jemi pjesë e tyre. Nxënësit krijuan dhe zgjidhën vetë probleme matematikore, bënë  matje, krahasime të ndryshme, ndërlidhjen me fenomene natyrore dhe në fund erdhën në përfundim se matematika është shumë e ... Read More »