Wednesday, 21 November, 2018

Monthly Archives: November 2018

20 Nëntori, Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve

4

20 Nëntori është shënuar në kalendar si “Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve”. Përcaktimi i kësaj dite ka marrë shkas nga Konventa për të drejtat e fëmijëve, e miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në 20 Nëntor 1989. Kjo ditë ka për qëllim të jetë ditë aktivitetesh për të promovuar idealet dhe objektivat e Kartës për ... Read More »

TRAJTIMI PEDAGOGJIK I SJELLJEVE TË PAPËRSHTATSHME

4

  Në kuadër të Departamentit të Shkencave Humane është mbajtur prezantimi i radhës me temë “Trajtimi pedagogjik i sjelljeve të papërshtatshme”nga mësimdhënësja  e lëndës së Edukatës qytetare, zonja Lumnije Behrami Aliu.    Gjatë prezantimit u diskutua dhe u shkëmbyen eksperienca lidhur me çështje relevante me temën si: identifikimi i fëmijëve me sjellje të papërshtatshme, shkaktarët e nxitjes së këtyre sjelljeve, ... Read More »

Produkte të përsosura në finalizim të Javës së Mësimit të Bazuar në Projekte

1

Ajo çfarë u pa sot në ekspozitën e hapur në fund të Javës së Projekteve ishte mbresëlënëse. Gjatë kësaj jave nxënësit tanë arritën të realizojnë qëllimet e paracaktuara në bashkëpunim me mësimdhënësit e tyre. Kreativiteti, shkathtësia hulumtuese e krijuese u zhvilluan gjatë Mësimit të Bazuar në Projekte, ndërsa performanca e prezantimit u vlerësua nga të gjithë e edhe nga prindërit ... Read More »

Njoftim

Të nderuar prindër, Ju njoftojmë se të premten, më 9 nëntor 2018, në përfundim të Javës së Mësimit të Bazuar në Projekte, nxënësit e klasave VI-XII do ta përfundojnë mësimin në ora 12.30, ndërsa nxënësit e klasave I – V do ta përfundojnë mësimin në ora 13.30! Të njejtën ditë, Ekspozita e Prezantimit të Projekteve do të jetë e hapur ... Read More »