Wednesday, 22 May, 2019

Monthly Archives: September 2018

Diskutime për modernitetin shqiptar

a3

Sot diskutuam për modernitetin shqiptar në jetë dhe në letërsi. Në mënyrë të veçantë, jemi fokusuar te format, modelet e kritikës letrare. Tutje, për të parë se si ato aplikohen edhe në letërsinë bashkëkohore, me shembuj konkretë te analiza kritike e tekstit letrar. Nxënësit e shkollës sonë, jo një herë edhe kanë publikuar shkrime kritike në revista dhe gazeta të ... Read More »

Punëtori: “ Mësimdhënia dhe vështirësitë  në të nxënë “

8

Motiv pune për vitin e ri shkollor në shkollën “ Mileniumi i Tretë ”   Pas pushimit veror, motivi i punës dhe prezantimeve për këtë vit të ri shkollor nga mësimdhënësit vjen me entuziazëm në traditën e shkollës sonë. Në takime të tilla punëtorie, përherë preken tema interesante të cilat gërshetojnë mësimdhënien e avancuar dhe koherente krahas metodologjisë, praktikës së ... Read More »

PANAIRI I HAPUR I LEXIMIT

6

RISITË VAZHDOJNË NË SHKOLLËN “MILENIUMI I TRETË” Në prag të 8 shtatorit, Ditës Ndërkombëtare të Shkrim-Leximit, sot u realizua Panairi i Hapur i Leximi, një aktivitet që organizohet për herë të dytë në shkollën tonë. Të gjithë nxënësit, nga klasa I-XII u angazhuan në aktivitetin e leximit të librit, të komentimit të tij, të shkrimit e të vizatimit. “Oh, për ... Read More »

“Shkolla është një vend që siguron edukimin e Edukimi është çelësi i jetës”

29

Dita e parë e shkollës ishte e veçantë për nxënësit e shkollës e në veçanti për nxënësit e klasës parafillore dhe nxënësit e klasës së parë. Pas njohjes me njëri-tjetrin dhe me mësueset, nxënësit e vegjël zhvilluan aktivitete të ndryshme atraktive dhe edukative. Këto aktivitete i kontribuan ditës së parë të shkollës e cila padyshim do të jetë e paharrueshme ... Read More »

SHTATORI I HARESË

1

Kur vjen shtatori, kur vjen dita për t’u kthyer në shkollë, zemra rrah ndryshe. Edhe sot, në shkollën tonë  çdo zemër rrahu ndryshe. Mjediset u mbushën me gëzim, zëra të ëmbël e plot gjallëri. Të gjithë të përgatitur, pritëm me kënaqësi nxënësit tanë, që erdhën radhë-radhë, për të mbushur shkollën plot. I gjithë stafi i shkollës, me në krye znj. ... Read More »

ORARI I MËSIMIT PËR 3 DHE 4 SHTATOR 2018

Njoftim

Të nderuar prindër, Në tabelën e mëposhtme e gjeni orarin e mësimit për dy ditët e para të vitit të ri shkollor 2018-2019.   Vërejtje: Më 3.09.2018 nxënësit vijnë në shkollë me prindërit, ndërsa kthehen në shtëpi me transportin e shkollës. Më 4.09.2018 nxënësit vijnë në shkollë dhe kthehen në shtëpi me transportin e shkollës. Më 5.09.2018 mësimi vazhdon sipas ... Read More »