Tuesday, 19 February, 2019

Daily Archives: March 16, 2018

Java e Gjuhës Angleze

h5

Në shkollën tonë, si cdo vit u mbajt Java e Gjuhës Angleze. Qëllimi i kësaj tradite është promovimi i gjuhës dhe kulturës angleze. Këtë vit tema ishte “Britons Who Changed the World”. Nxënësit, të ndarë në grupe, gjatë një jave të plotë, kanë hulumtuar, mësuar dhe prezantuar punime për figurat e shquara dhe mbi të gjitha janë inspiruar. Java e ... Read More »

PUNË PRAKTIKE NË ORËN E BIOLOGJISË

b2

Përmes këtyre imazheve ju sjellim çaste nga ora e Biologjisë. Znj. Arta Shala, mësimdhënëse e lëndës, bashkë me nxënësit e klasës X-2 përgatitën preparate të ndërtimit anatomik të rrënjës dhe të kërcellit dhe më pas i vëzhguan në mikroskop. Duke parë rezultatet e punës praktike nxënësit u nxitën të zhvillojmë pastaj një diskutim mjaft interesat e gjithëpërfshirës! Read More »

MOTIVIMI DHE LEXIMI

ag3

“Motivimi dhe leximi” ishte tema për të cilën sot z. Agron Gashi, mësimdhënës i Gjuhës dhe i Letërsisë Shqipe, prezantoi para pjesëtarëve të Departamentit të Shkencave Sociale. Ai solli përvojën e tij me nxënës e studentë, duke theksuar disa nga mënyrat se si ka arritur të nxisë ata për të lexuar, gjithnjë duke u bazuar edhe te argumentet e emrave ... Read More »

Libri është miku më i mirë i jetës

8

Projekti  “Libri është miku më i mirë” vazhdon të realizohet me sukses në klasat e katërta dhe nxënësit kësaj radhe prezantuan në Power Point librin e tyre të përzgjedhur. Shumë emocion, dashuri dhe kreativitet sollën sot në klasë nxënësit e klasës IV -2 të cilët prezantuan me shumë përkushtim punën e tyre nga autorë të njohur si David Williams, Mary ... Read More »