Tuesday, 20 March, 2018

Monthly Archives: March 2018

Java e Gjuhës Angleze

h5

Në shkollën tonë, si cdo vit u mbajt Java e Gjuhës Angleze. Qëllimi i kësaj tradite është promovimi i gjuhës dhe kulturës angleze. Këtë vit tema ishte “Britons Who Changed the World”. Nxënësit, të ndarë në grupe, gjatë një jave të plotë, kanë hulumtuar, mësuar dhe prezantuar punime për figurat e shquara dhe mbi të gjitha janë inspiruar. Java e ... Read More »

PUNË PRAKTIKE NË ORËN E BIOLOGJISË

b2

Përmes këtyre imazheve ju sjellim çaste nga ora e Biologjisë. Znj. Arta Shala, mësimdhënëse e lëndës, bashkë me nxënësit e klasës X-2 përgatitën preparate të ndërtimit anatomik të rrënjës dhe të kërcellit dhe më pas i vëzhguan në mikroskop. Duke parë rezultatet e punës praktike nxënësit u nxitën të zhvillojmë pastaj një diskutim mjaft interesat e gjithëpërfshirës! Read More »

MOTIVIMI DHE LEXIMI

ag3

“Motivimi dhe leximi” ishte tema për të cilën sot z. Agron Gashi, mësimdhënës i Gjuhës dhe i Letërsisë Shqipe, prezantoi para pjesëtarëve të Departamentit të Shkencave Sociale. Ai solli përvojën e tij me nxënës e studentë, duke theksuar disa nga mënyrat se si ka arritur të nxisë ata për të lexuar, gjithnjë duke u bazuar edhe te argumentet e emrave ... Read More »

Libri është miku më i mirë i jetës

8

Projekti  “Libri është miku më i mirë” vazhdon të realizohet me sukses në klasat e katërta dhe nxënësit kësaj radhe prezantuan në Power Point librin e tyre të përzgjedhur. Shumë emocion, dashuri dhe kreativitet sollën sot në klasë nxënësit e klasës IV -2 të cilët prezantuan me shumë përkushtim punën e tyre nga autorë të njohur si David Williams, Mary ... Read More »

Dita e numrit Pi

2

Nxënësit e shkollës Mileniumi i Tretë , në orën e matematikës shënuan ditën e numrit Pi. Numri Pi është numër iracional  3.14… ,prandaj dita e këtij numri shënohet më 14 mars . Punimet e prezantuara nga nxënëset e klasës së gjashtë Era dhe Adora, ishin të përgatitura mjaft mirë dhe përmbanin fakte interesante lidhur me këtë numër. Jonila në ëmbëlsirën  ... Read More »

Prezantimet në Departamente

indi1

Në vazhdën e aktiviteteve të Zhvillimit Profesional me Bazë në Shkollë, mësimdhënësja Indira Ibrani mbajti prezantim me temën “Shkrimi kreativ” për kolegët e Departamentit të gjuhëve të huaja. Read More »

Prezantime e ligjërata të ndryshme në takime të Departamenteve

merita

“Puna eksperimentale” ishte tema të cilën e prezantoi sot zonjusha Janina Xërxa, mësimdhënëse e Kimisë, në takimin e Departamentit të Shkencave Matematiko-Natyrore. Tema ishte me mjaft interes. Si edhe takimet e tjera, edhe ky i sotit u bë me qëllimin e zhvillimit profesional dhe bashkëveprimit ndërmjet mësimdhënësve të shkollës sonë. Read More »

MARSI, MUAJI I HERONJVE E I HEROINAVE

8

7 Marsi, kjo ditë historike për kombin, u shenjua edhe në shkollën tonë. Me orë letrare, me prezantim projektesh kjo ditë mori karakterin e festës, duke sjellë në kujtesë pishtarët e arsimit shqip, ata që për të parën herë hapën portën e dijes, shkollën e parë shqipe në Korçë. Këto ditë kemi kujtuar sakrificën e familjes Jashari dhe të gjithë ... Read More »