Thursday, 21 February, 2019

Monthly Archives: February 2017

Profesioni i mësuesit

IMG_2745

“Një mësues i mirë është si një qiri, ai konsumon vetveten për ti ndriçuar rrugën të tjerëve “ Në klasën III\2 prezent ishte prindi i klasës znj.Lumnie Behrami Aliu e cila mbajti një ligjëratë lidhur me profesionin e mësuesit. Gjatë bashkëbisedimit nxënësit patën rastin të shprehin dëshirat e tyre në lidhje me profesionin e tyre të ardhshëm. Kjo ligjëratë ishte ... Read More »

Keka nga Klan Kosova

IMG_2643

Nxënësit e klasave të treta patën kënaqësinë të dëgjojnë një ligjëratë nga moderatori z. Kreshnik Berisha-Keka. Keka u tregoi nxënësve rreth profesionit të tij me mjaft kënaqësi. Gjatë bisedës ai ishte shumë atraktiv dhe fëmijët u kënaqën tej mase. Për një orë e gjysmë bashkëbisedim, nxënësit mësuan se të jesh i suksesshëm në një fushë si ajo e moderimit apo ... Read More »

JON LATIFI, KRIJUESI I DITËS

jon latifi

Ky është Jon Latifi, nxënës i klasës VI-1, mendjemprehtë e inteligjent. Niveli i njohurive dhe i gjykimeve të tij është i lartë karshi moshës që ka. Sot u veçua në orën e Gjuhës shqipe, duke krijuar këtë poezi.   Nëna Tokë Nëna Tokë, Nëna Tokë, Vezulloftë dielli, lulëzoftë fieri   Nëna Tokë, Nëna Tokë, A na fal dot për këtë ... Read More »

ACT – Think Workshops

DSC_0030

Në vazhdën e bashkëpunimit të shkollës me Institucionet e Arsimit të Lartë brenda dhe jashtë vendit, sot, në Shkollën tonë, u mbajtën dy punëtori me nxënësit e klasave të njëmbëdhjeta dhe dymbëdhjeta të cilat u realizuan nga ACT – American College of Thessaloniki. Temat e këtyre punëtorive ishin: - Creating Apps using App Inventor, - Promoting and Advertising through Social ... Read More »

Të mësohemi si të kursejmë!

IMG_2533

Te klasat e treta prenzent ishte zëvendës drejtori për financa, investime dhe risk (TI) në Trustin Pensional z. Vërshim Hatipi. Z.Hatipi  informoi nxënësit rreth rrjedhës së punës në trustin pensional. Biseda zgjoi interesim te nxënësit dhe bëri që ata të kishin një varg pyetjesh lidhur me këtë profesion. Z.Vërshimi sqaroi informata të shumëta për trustin pensional, moshën e atyre që ... Read More »