Tuesday, 19 February, 2019

Monthly Archives: December 2016

Të mësuarit e gjuhës angleze përmes filmave është motivuese dhe argëtuese

Nxënësit e klasave të dyta zhvillojnë orët e gjuhës edhe përmes filmave dhe këngëve. Motivimi është njeri nder faktorët më të rëndësishëm në të mësuarit e një gjuhe të re. Filmat përmbajnë gjuhë të pastër dhe autentike. Përveç kësaj, nxënësit kanë mundësi të dëgjojnë dialekte te ndryshme të gjuhës në filma. Pas përfundimit të filmit bëhen aktivitete të ndryshme për ... Read More »

KUJDES NGA PËRDORIMI I SUBSTANCAVE KIMIKE!

IMG_5920

Sot në klasën tonë ishte një ditë shumë e veçantë pasi nëna e shokut tonë, Benit, znj. Laura Krypa Gjakova, erdhi në klasën tonë. Znj. Laura me profesion kimiste dha shumë informata interesante për profesionin e saj. Për një orë rresht shpjegoi për kujdesin që duhet të kenë fëmijët dhe të rriturit gjatë përdorimit të substancave kimike që secili nga ... Read More »

PREZANTIM PËR ORGANIZATËN E KOMBEVE TË BASHKUARA ( OKB)

IMG_5856

Javën e filluam me prindin e klasës IV1, Z. Petrit Skenderi. Informata të rëndësishme na tregoi për Organizatën e Kombeve të Bashkuara, me theks të veçantë për punën e tij që e ushtron në këtë Organizatë. E gjithë klasa e falënderuan babain e Enios për prezantimin interesant si dhe këshillat e dobishme që iu dha për edukimin dhe arsimimin e ... Read More »

Aktivitetet nga projekti PASCH

Gjatë Video- Workshop-it të mbajtur në Prishtinë nga projekti PASCH nxënësit e shkollës sonë  kanë realizuar dy video me temat “Kosova si shtet multietnik” dhe “Prishtina qyteti im”. Po ashtu në  Workshop-in për Multimedia të mbajtur në Berlin, pjesëmarrës ishin edhe katër nxënës nga shkolla jonë.  Ata së bashku me disa nxënës nga rajoni kanë realizuar një video lidhur me ... Read More »