Thursday, 21 February, 2019

Monthly Archives: December 2016

“Konstruktivizmi në mësimdhënie, tregues i shkollës Mileniumi i Tretë”

img_5331-1.jpg

Me këtë fjali e fillon seancën për Teoritë Konstruktiviste profesori e bashkëpunëtori i shkollës sonë, Dr. Xhavit Rexhaj në punëtorinë që u mbajt sot për zhvillim profesional të mësimdhënësve.  Profesori Xhavit shpalosi përvojen e tij shumëvjeçare nga fusha e teorisë së mësimdhënies dhe si rrjedhojë e hulumtimit të vet në SHBA për tezën e doktoraturës. Ai tregoi shumë shembuj të ... Read More »

Prezantim i punimeve hulumtuese nga mësimdhënësit

DSC_0073

Në takimin e departamentit të shkencave matematike – natyrore, këtë javë u prezantuan punimet hulumtuese të mësimdhënësve Shpëtim Kastrati dhe Florije Aliçkaj me titull “Planifikimi i vlerësimit të nxënësve” dhe “Plotësimi i dokumentacionit shkollor”. Po ashtu mësimdhënësi Valmir Sadiku prezantoi programin për statistikë të cilin e krijoi enkas për lehtësimin e punës së mësimdhënësve kujdestarë klasash. Read More »

Përgjegjësitë për një punë të suksesshme

image_7

Vizitat dhe kontributet e prindërve me ligjëratat profesionale janë shumë të dobishme. E tillë ishte edhe ligjërata e nënës së shokut tonë, Lekës, znj. Lindita Gashi – Begolli. Znj. Begolli na tregoi për punën dhe përgjegjësitë e saj në organizatën OSCE, konkretisht në  zyrën e prokurimit. Ajo na shpjegoi për disa nga detyrat e punës ditore si përgatitja e dokumenteve ... Read More »

REKORDMENIA MELISA ZHDRELLA, SHPRESË E NOTIT KOSOVAR

img_5317-1.jpg

Në klasën XI/2 vazhdon me suksese edhe një nxënëse, sportiste e notit, Melisa Zhdrella. Ajo ushtron dhe vepron në klubin e notit “Termopan’’ Prishtinë.Melisa mori pjesë në kampionatin botëror në Kanada ku tregoi rezultat të shkëlqyer. Melisa Zhdrella filloi garat në disiplinën 50 m Bretkosë dhe shënoi kohë shumë të mirë në një konkurrencë shumë të fortë. Kjo vajzë entuziaste ... Read More »

Vizitë në Kuvendin e Kosovës

IMG_4062

Në kuadër të shumë vizitave dhe bashkëpunimeve me prindër, klasat e pesta realizuan një vizitë në Kuvendin e Kosovës. Kjo vizitë u mundësua nga prindi i shokut tonë të klasës- Krenarit, Z. Mytaher Haskuka. Nxënësit u dërguan  te salla e Kuvendit të Kosovës dhe pastaj tek zyra e Z. Haskuka. Në sallën e Kuvendit të Kosovës, Z. Haskuka ua shpjegoi ... Read More »

ORIENTIMI NË KARRIERË

IMG_6044

Me ligjeratën” Orientimi në karrierë”, klasa IV/1, përmbylli bashkëpunimin me prindër për këtë gjysmëvjetor. Prindërit e Idilit, znj. Selma Koro dhe z. Levis Koro, diskutuan me fëmijët për profesionet e tyre. z.Levis, tregoi shembuj të shumë profesioneve që fëmijët mund të zgjedhin në të ardhmen ndërsa znj. Selma, diskutoi me fëmijë se si ajo e ushtron profesionin e saj të ... Read More »

NXËNËSJA E SHKOLLËS ”MILENIUMI I TRETË’’ LEONA REXHEPI TRIUMFON EDHE NË SHBA – FITON MEDALJE TALENTI NË BASKETBOLL

leona_1

Leona Rexhepi është nxënëse e klasës XI/2, dhe njëkohësisht merret me sportin e basketbollit. Ushtron në klubin e basketbollit ”Sigal’’ Prishtina, në ligën e parë kosovare. Leona rrëfen për pjesëmarrjen e saj në shumë takime miqësore në vende të ndryshme në të cilat zgjeroi rrjetin e shoqërisë dhe zhvillimin e saj sportiv edhe jashtë Kosovës. Pas takimit me basketbollistet nga ... Read More »

Këshilla të ndryshme për një biznes të suksesshëm

image_11

Në klasën IV/2, ishte i pranishëm prindi i Rronit, Z. Bersant Disha. Z. Disha me profesion ekonomist dha shumë informata për profesionin e tij, me theks të veçantë për punën e tij si këshilltar financiar. Në përgjithësi na tregoi informata të rëndësishme për ekonominë , për komunikimin në mënyrë të vazhdueshëm me klientët ekzistues dhe potencialë, për ofertat e produkteve ... Read More »

T’i ndihmojmë të tjerët!

Nxënësit e shkollës tonë në bashkëpunim me arsimtaren e edukatës qytetare, Lumnije Behrami, morën iniciativë për të ndihmuar familjet që jetojnë në kushte të vështira ekonomike. E gjitha filloi me nxënësit e klasës XII/2, të cilët këtë vit organizuan një plan të ri për mbledhjen e ndihmave. Secila nga klasat kishte të caktuar produktin që do të sillte. Produktet e grumbulluara nga ... Read More »

XIXËLLIMA E ENTUZIAZËM NË SHKOLLËN TONË

DSC_0050

Afrimi i festave të fundvitit ka ngjallur entuziazëm edhe në shkollën tonë. Nxënësit kanë rregulluar bredhin me zbukurime të mrekullueshme. Seç kanë diçka magjike e diçka drithëruese këto festa. Xixëllimat, drita e zbukurime të bëjnë të ndjehesh ndryshe. Bredhi, i vendosur në hapësirën për shumë qëllime, sikur e quajmë ne, çdo çast po na kujton se ky vit është plakur ... Read More »