Monday, 22 October, 2018

Daily Archives: October 4, 2016

Shkolla M3 vazhdon me programe mbarë-botërore në mësimdhënien e gjuhës angleze

DSC_0014

Vitin që shkoi shkolla “Mileniumi i Tretë” për herë të parë u bë pjesë e një programi të rëndësishëm dhe motivues për nxënësit, GLOBAL PARTNERS JUNIOR me seli në New York. Programi ishte online dhe pjesëmarrës ishin 14 nxënës të nivelit Post – Advanced bashkë me qindra nxënës nga e mbarë bota. Tema bosht e programit për vitin e kaluar ... Read More »

Video-punëtoritë në shkollën tonë

IMG_0012

Në vazhdimësi të aktiviteteve të zhvilluara nga Projekti PASCH, sot në shkollën tonë filluan edhe dy punëtori me temat: ” Kosova si shtet multietnik” dhe ” Prishtina qyteti im”. Pjesëmarrës do të jenë 11 nxënës me nivel me të lartë të gjuhës gjermane, të cilët për dy javë rresht do të punojnë për krijimin e dy videove me temat përkatëse. Read More »

Mësojmë për historinë shqiptare dhe historinë e lavdishme të familjes Jashari

IMG_5418

Klasat e 9- ta në kuadër të planprogramit mësimor në lëndën e Historisë dhe të Gjeografisë bënë një vizitë në Prekazin heroik, në vendin e sakrificës sublime për të ardhmen e Kosovës por edhe të vetë nxënësve, sakrificë dhe histori që tashmë mbetet e përjetshme dhe e paharrueshme. Nxënësit panë nga afër kullën e Jasharajve, bënë nderime nëvarrezën e dëshmorëve  dhe në fund vizituan muzeun me artefakte për të rënët e kësaj familjeje. Nxënësit u shoqëruan ... Read More »