Wednesday, 20 March, 2019

Daily Archives: October 16, 2015

Ushqimi dhe shëndeti

IMG_0224

Në kuadër të aktiviteteve të ndryshme që organizohen në shkollën tonë, sot, në klasat e dyta ishte psikologia e shkollës- Nora Korapi, e cila mbajti një ligjëratë dhe aktivitet me temë “Ushqimi dhe shëndeti”. Gjatë ligjëratës nxënësit mësuan për llojet e ushqimeve, përmbajtjen e tyre dhe ndikimin e tyre në shëndetin tonë. Pastaj nxënësit patën një aktivitet ku i klasifikonin ... Read More »

Viona, vajza me pasion të madh për leximin

viona  (1)

Kush më mirë se libri flet për gjuhën e dashurisë, respektit dhe mirëkuptimit?! Këtë gjuhë, me shumë pasion është duke e kultivuar brenda vetes Viona Reçica, nxënëse e klasës së gjashtë në shkollën “Mileniumi i Tretë”. Sepse ajo lexon shumë dhe lexon me pasion. Ndonëse vetëm 10-vjeçare, gjatë dy muajve të pushimit veror ka lexuar mbi 20 tituj librash me ... Read More »

Vjeshta, stina e vjeljes dhe begatisë

8

Përgatitja e perimeve për dimër, turshi nga nxënësit e klasave të treta Sot është një ditë e bukur vjeshte. Gjethet e thata të pemëve kanë shtruar nëpër rrugët e qytetit një tapet të artë. Dielli rrezeartë i ka lënë vendin shiut dhe motit të freskët. Sa bukur është të shohësh pemët e mbuluara me gjethe të thata në këtë mot ... Read More »