Thursday, 21 February, 2019

Monthly Archives: February 2015

Sigurt në shkollë, në shtëpi dhe me shokë

sig1

Secili fëmijë duhet ta gëzojë të drejtën që të rritet dhe të zhvillohet në mjedis të sigurt dhe të qetë. Fëmijët dallojnë nga njëri – tjetri në bazë të gjuhës që flasin, pamjes fizike, gjinisë, racës, aftësive dhe shkathtësive. Me këto fjalë, prindja e klasës II/2, znj. Arta Shala – Visoka, e filloi ligjeratën në klasat e dyta. Znj, Arta, ... Read More »

Dhurata për gjyshërit

F1

Në kuadër të temës mujore “ Përrallat e gjyshërve”, klasat e dyta punuan në lëndën e Punëdorës për me të dashurit e tyre, Gjyshërit. Ata vizatuan gjyshërit e tyre dhe shkruan fjalët më të ëmbla për ta. Këto punime, nxënësit iu dërguan gjyshërve të tyre, si dhuratë, në shenjë kujdesi për ta. Read More »

“Mileniumi i Tretë” nikoqire e shpalosjes së aktiviteteve të projektit vjenez ACES para shkollave publike

Dje në shkollën tonë u mbajt takimi informues i organizuar nga Akademia e Shkollave të Evropës Qendrore – ACES, me ç’rast shkolla jonë ishte nikoqire, falë angazhimit në këtë projekt për tri herëme radhë dhe interesimit për të qenë pjesëmarrëse në aktivitetet e organizuara nga ky projekt. Pjesëmarrës në këtë takim ishin përfaqësues të Ministrisë së Arsimit, Drejtorisë Komunale të ... Read More »

MBESAT DHE NIPAT TANË

            Mbesat dhe nipat tanë janë ushqimi ynë shpirtëror i cili është i vlefshëm e dobishëm më shumë se çdo gjë tjetër, më shumë se tërë pasuria botës. Dashuria e tyre ndaj gjyshes dhe gjyshit janë të qiltëra sepse dalin nga thellësia e zemrave të tyre pa asnjë deformim. Kjo dashuri nuk përpëlitet fare nëpër mendje e cila din të ... Read More »

Njoftim

Njoftim

Të nderuar prindër Ju njoftojmë se të enjten, më 5. 02. 2015 nxënësit e klasave VI-XII e përfundojnë mësimin në ora 12.00 dhe kthehen në shtëpi me transport të shkollës. Kjo do të ndodhë sepse të njejtën ditë në shkollë nga ora 12.00 do të mbahet një takim me mësimdhënës nga tërë Kosova të organizuar nga ACES (Akademia e Shkollave ... Read More »