Wednesday, 17 July, 2019

Daily Archives: October 24, 2014

Sa e rrezikon përdorimi i substancave narkotike njeriun?

Sa e rrezikon përdorimi i substancave narkotike njeriun?

Më datën 23 tetor 2014, në kuadër të lëndës “Innovation & Creativity” u realizua një ligjëratë vetëdijesuese nga përfaqësuesit e OJQ-së “Labyrinth” që prezantuan para më shumë se 50 nxënësve të shkollës “Mileniumi i Tretë” mbi rrezikun nga përdorimi i drogës. Znj. Elin Zeneli, punëtore sociale me qëndrim në Suedi dhe Z. Vigan Behluli, psikolog klinik, shpalosën para nxënësve të ... Read More »

Vizita në bibliotekën Përrallat

Vizita në bibliotekën Përrallat

Më datë 24.10.2014, klasat e para realizuan një vizitë njëorëshe në bibliotekën Hivzi Sulejmani – dega “Përrallat”. Gjatë kësaj vizite, nxënësit u njohën me ambientin fizik të bibliotekës. Ata patën rastin të dëgjojnë dy përralla të lexuara nga bibliotekaret, nga të cilat mundën të nxjerrin porosi shumë të vlefshme për ta, si: t’i largohen gënjeshtrës, mos t’iu ikin detyrave dhe ... Read More »

Vizita në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë

Vizita në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë

Vizita e radhës e vogëlushëve të klasave të dyta në kuadër të temës Profesionet, u realizua më 23.10. 2014, në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë së Kosovës, vizitë kjo e mundësuar nga prindi i klasës II-3, zonja Dafina Ymeri – shefe e sektorit të serologjisë dhe diagnostikës molekulare. Zonja Dafina paraprakisht ishte në vizitë në shkollën tonë, ku nxënësve të ... Read More »

Ligjëratë rreth higjienës së duarve

Ligjëratë rreth higjienës së duarve

Me rastin e ditës botërore të lajres së duarve, më datë 15.10.2014, infermierja e shkollës, znj. Fexhrije Shehu, mbajti para nxënësve të klasave të para një ligjëratë vetëdijësuese. Ligjërata përmbajti këshilla rreth shkaqeve të mbajtjes së higjienës së duarve, kohës së pastrimit të tyre dhe mënyrës së pastrimit korrekt të duarve, gjë që infermierja e praktikoi bashkë me fëmijët. Read More »