Wednesday, 14 November, 2018

Lajmet

PANAIRI I HAPUR I LEXIMIT

6

RISITË VAZHDOJNË NË SHKOLLËN “MILENIUMI I TRETË” Në prag të 8 shtatorit, Ditës Ndërkombëtare të Shkrim-Leximit, sot u realizua Panairi i Hapur i Leximi, një aktivitet që organizohet për herë të dytë në shkollën tonë. Të gjithë nxënësit, nga klasa I-XII u angazhuan në aktivitetin e leximit të librit, të komentimit të tij, të shkrimit e të vizatimit. “Oh, për ... Read More »

“Shkolla është një vend që siguron edukimin e Edukimi është çelësi i jetës”

29

Dita e parë e shkollës ishte e veçantë për nxënësit e shkollës e në veçanti për nxënësit e klasës parafillore dhe nxënësit e klasës së parë. Pas njohjes me njëri-tjetrin dhe me mësueset, nxënësit e vegjël zhvilluan aktivitete të ndryshme atraktive dhe edukative. Këto aktivitete i kontribuan ditës së parë të shkollës e cila padyshim do të jetë e paharrueshme ... Read More »

SHTATORI I HARESË

1

Kur vjen shtatori, kur vjen dita për t’u kthyer në shkollë, zemra rrah ndryshe. Edhe sot, në shkollën tonë  çdo zemër rrahu ndryshe. Mjediset u mbushën me gëzim, zëra të ëmbël e plot gjallëri. Të gjithë të përgatitur, pritëm me kënaqësi nxënësit tanë, që erdhën radhë-radhë, për të mbushur shkollën plot. I gjithë stafi i shkollës, me në krye znj. ... Read More »

ORARI I MËSIMIT PËR 3 DHE 4 SHTATOR 2018

Njoftim

Të nderuar prindër, Në tabelën e mëposhtme e gjeni orarin e mësimit për dy ditët e para të vitit të ri shkollor 2018-2019.   Vërejtje: Më 3.09.2018 nxënësit vijnë në shkollë me prindërit, ndërsa kthehen në shtëpi me transportin e shkollës. Më 4.09.2018 nxënësit vijnë në shkollë dhe kthehen në shtëpi me transportin e shkollës. Më 5.09.2018 mësimi vazhdon sipas ... Read More »

REFLEKTIM DHE DISKUTIM RRETH KKK-SË

KK1

Gjatë vitit shkollor 2017/18, në shkollën “Mileniumi i Tretë”, respektivisht, në klasat e para, të gjashta dhe të dhjeta është punuar me kurrikulën e re, andaj, sot më 9 korrik 2018, mësimdhënësit e shkollës përmes një punëtorie, nën drejtimin e trajnerit Shpëtim Kastrati, reflektuan dhe diskutuan rreth dy çështjeve që kanë të bëjnë me zbatimin e kësaj kurrikule: Rezultatet e ... Read More »

Argëtim e lojëra edhe në këtë fundvit në shkollën “Mileniumi i Tretë”

v14

Ashtu siç e filluam këtë vit shkollor me aktivitete e lojëra ashtu u përmbyll duke rezultuar suksesshëm, argëtues e relaksues për nxënësit e mësimdhënësit. Në traditen e shkollës sonë organizmi i lojërave është bërë i zakonshëm, aktivitete të cilat janë të mirëpritura ngrohtësisht përcjellur me entuziazëm nga nxënësit të shoqëruar me mësimdhënësit . Nxënësit sikur janë mishëruar me dashurinë për ... Read More »

VIZITË NË FABIRKËN IN DESIGH

A6

Nxënësit e klasës IV-1 ishin në vizitë në fabrikën  In desighn. Ata patën rastin që nga afër të shohin procesin e shtypjes së  fotografive, bluzave si dhe punimin  dhe disenjimin e reklamave 3D me ndriçim. Të gjithë nxënësit u pajisënn me nga një bluzë të ideuar nga vetë ata. Nxënësit e klasës IV-1 dhe mësuesja e klasës falënderojnë prindin  Veronika  Bajqinovci  për mundësinë realizimit të  kësaj vizite. Read More »

PANAIRI 2018

p22

Ndonëse fundvit, në Shkollën tonë nuk mungojnë aktivitetet kurrikulare e ekstrakurrikulare. Dje u mbajt Panairi i shkencave natyrore. Nxënësit në mënyrë të pavarur kanë demonstruar njohuritë e tyre përmes eksperimenteve dhe punimeve të ndryshme  në fizikë, kimi, biologji, teknologji dhe në matematikë. Risi ishte realizimi i matjeve të ndryshme përmes mikrobitit, si: lagështia e ajrit, temperatura, rezistenca elektrike etj. Edhe ... Read More »

DETYRA TË SHTËPISË QË ÇDO NXËNËS DO TË DONTE T’i BËNTE PËR PUSHIME TË VERËS

VIOLETA

Këto detyra të shtëpisë çdo nxënës do të donte t’i bënte  gjatë pushimeve të verës.  Krejtësisht në një formë origjinale e kreative, mësimdhënësja e Gjuhës shqipe dhe e letërsisë, Violeta Elezi, në këtë fundvit u ka dhënë nxënësve të saj në formë të shtypur disa detyra. Sigurisht se reagimet e nxënësve ishin ashtu sikur ajo i ka pritur: befasi e ... Read More »

PËRMES VIZITAVE ARRIJMË KOMPETENCAT

Kulla e Zahir Pajazitit dhe Liqeni  i Batllavës ishin pikat e radhës të vizitës sonë. Nxënësit e klasave të teta realizuan atë çfarë kishin planifikuar mësimdhënëset e tyre në ndërlidhje të  lëndëve: Biologji, Histori, Gjeografi, Fizikë e Teknologji për të arritur kështu rezultatet e të nxënit  për kompetenca të shkallës e të fushës kurrikulare. Me këtë rast nxënësit panë nga ... Read More »