Wednesday, 14 November, 2018

Lajmet

Libri, thesari i dijes, miku i pandashëm i yni

1

Përveç që u kënaqëm me pushimet e verës, u kënaqëm edhe me librat, që i kemi lexuar gjatë pushimeve. Dhe jo vetëm kaq, kur filluam vitin e ri shkollor ne kemi prezantuar dhe komentuar me radhë, në orët e para të Gjuhën shqipe, me arsimtarin e ri të Gjuhës shqipe përmbajtjet dhe porositë e veprave letrare.  Së bashku me të ... Read More »

Shkolla M3 vazhdon me programe mbarë-botërore në mësimdhënien e gjuhës angleze

DSC_0014

Vitin që shkoi shkolla “Mileniumi i Tretë” për herë të parë u bë pjesë e një programi të rëndësishëm dhe motivues për nxënësit, GLOBAL PARTNERS JUNIOR me seli në New York. Programi ishte online dhe pjesëmarrës ishin 14 nxënës të nivelit Post – Advanced bashkë me qindra nxënës nga e mbarë bota. Tema bosht e programit për vitin e kaluar ... Read More »

Video-punëtoritë në shkollën tonë

IMG_0012

Në vazhdimësi të aktiviteteve të zhvilluara nga Projekti PASCH, sot në shkollën tonë filluan edhe dy punëtori me temat: ” Kosova si shtet multietnik” dhe ” Prishtina qyteti im”. Pjesëmarrës do të jenë 11 nxënës me nivel me të lartë të gjuhës gjermane, të cilët për dy javë rresht do të punojnë për krijimin e dy videove me temat përkatëse. Read More »

Mësojmë për historinë shqiptare dhe historinë e lavdishme të familjes Jashari

IMG_5418

Klasat e 9- ta në kuadër të planprogramit mësimor në lëndën e Historisë dhe të Gjeografisë bënë një vizitë në Prekazin heroik, në vendin e sakrificës sublime për të ardhmen e Kosovës por edhe të vetë nxënësve, sakrificë dhe histori që tashmë mbetet e përjetshme dhe e paharrueshme. Nxënësit panë nga afër kullën e Jasharajve, bënë nderime nëvarrezën e dëshmorëve  dhe në fund vizituan muzeun me artefakte për të rënët e kësaj familjeje. Nxënësit u shoqëruan ... Read More »

Koha për klube

IMG_4140

Në  shkollën ‘’Mileniumi i Tretë’’ tashmë kanë filluan të funksionojnë klubet. Kështu i kemi emërtuar aktivitetet relaksuese të ditës së premte, të cilat zhvillohen përgjatë dy orëve të fundit, të cilat janë ndarë vetëm për kënaqësi dhe relaksim. Ҫdo nxënës i përket një klubi në të cilin mund të shprehë pasionin dhe talentin e vet si dhe krijon shoqëri të ... Read More »