Sunday, 24 June, 2018

Lajmet

ENGJËLL SHEHU MERR MEDALJEN E ARTË NË DITËN OLIMPIKE

6

Engjëll Shehu, nxënës i klasës së pestë në Shkollën tonë,  fitoi medaljen e artë sot në Ditën Olimpike të Kosovës. Ndër 2500 fëmijë, vajza e djem, sa ishin të përfshirë në Prishtinë, triumfoi Engjëlli, i cili u entuziazmua me arritjen e tij. Dita Olimpike u shënjua sot në të gjitha qytetet. Për të marrë pjesë në të u përzgjodhën fëmijët ... Read More »

TAKIMI I RADHËS I DSHMN

Arta Shala mësimdhënëse e biologjisë dhe Vjollca Sejdiu mësimdhënëse e Informatikës u paraqitën para pjesëtarëve të Departamentit të Shkencave të Natyrës dhe Matematikës me një prezantim lidhur me njohjen me Micro Bitët dhe zbatimin e tyre në zhvillimin e mësimit me qëllim që nxënësit të relaksohen e të argëtohen duke përdorur teknologjinë më të re në favor të mësuarit sa ... Read More »

Shkëlqejnë edhe në testin TOEFL

Nxënësit e Shkollës sonë kanë arritur rezultate të larta edhe në testin TOEFL. Krsitina Rodiqi – 101 pikë, Arta Ismaili – 102 pikë, Sara Rozhaja 103 pikë, Dion Dërmaku – 101 pikë, Ardit Ymeri – 108 pikë, Art Imeri – 108 pikë, Arta Imeri – 110 pikë, Ardi Loxha – 110 pikë, Vita Kika – 114 pikë.   Falenderojmë teacher Edmond Ramadani ... Read More »

FINALIZOHET JAVA E GJUHËS SHQIPE

V7

Puna njëjavore në orët e Gjuhës shqipe e të letërsisë u finalizua me prezantime të punimeve dhe me shpalljen e rezultateve. Nxënësit u ndanë të kënaqur jo vetëm me të arriturat e tyre, por edhe me faktin se gjatë kësaj jave janë ndierë tejet të relaksuar e të motivuar. Fushat në të cilat nxënësit u angazhuan janë: leximi i teksteve ... Read More »

KUJDESI NDAJ MJEDISIT, KUJDES NDAJ VETVETES

t5

Në shenjim të Ditës së Toëkës, sot në shkollën tonë nxënës nga klasat e 6-ta, të 9-ta dhe të 10-ta prezantun projekte me tematikë ndotjen e mjedisit (ajrit, ujit dhe tokës), burimet e ndotjes, pasojat nga ndotjet dhe masat që duhen nderrmarrë kundër ndotjes së mjedisit, ndotjen lokale të mjedisit, ndotjen globale të planetit Tokë dhe për sëmundjet e shkaktuara ... Read More »

DITA E LIBRIT SHËNOHET EDHE NË “MILENIUMIN E TRETË”

x2

23 prilli, Dita Botërore e Librit, shënohet sot edhe në shkollën “Mileniumi i Tretë”. Me këtë rast, Java e Gjuhës Shqipe nisi sot me nxënësit e klasave 6-9, me aktivitete të ndryshme. Ndërkaq, të rinjtë tanë, nxënësit e klasave 10-12 diskutuan për librin dhe për autorë, duke vlerësuar kontributin e madh të tyre për ngritjen e civilizimit e të kulturës ... Read More »

VRAPIMI I PRANVERËS

12

Në këtë fillimjavë nxënësit tanë nga klasa VI-IX matën qëndrueshmërinë dhe shpejtësinë përmes aktivitetit sportiv Krosi pranveror. Gara u mbajt në Gërmi, organizuar nga mësimdhënësit e Edukatës Fizike në kuadër të Departamentit të Shkathtësive. Pas përfundimit të aktivitetit, u ndanë medalje për fituesit në kategorinë e vajzave dhe të djemve. Nxënësit u kënaqën edhe me lojërat e ndryshme që zhvilluan ... Read More »

Natyra na mbush gëzim

N2

Me rastin e fillimit të stinës së pranverës të premten më, 13 prill 2018 nxënësit e klasave 1-5 ishin në parkun e Gërmisë për të parë nga afër ndryshimet në natyrë. Gjithashtu gjatë kësaj kohe janë zhvilluar edhe aktivitete relaksuese për nxënës. Read More »