Saturday, 20 July, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

TAKIMI I RADHËS NË DEPARTAMENTIN E SHKENCAVE

20190121_122651

“Mësimi i Bazuar në Projekte” ishte tema për të cilën zonja Merita Berisha foli para anëtarëve të Departamentit të Shkencave Matematike-Natyrore. Ajo shpalosi disa nga pikat e forta të kësaj metode pune, e cila zhvillohet në shkollën “Mileniumi i Tretë”, përmes së cilës nxënësit përfitojnë shumë dhe arrijnë lehtë rezultatet e të nxënit e kompetencat e paracaktuara. Gjithashtu zonja Berisha ... Read More »

Bashkëpunimi shkollë-familje

5

Bashkëpunimi shkollë-familje është ndër dimensionet më të rëndësishme të shkollës sonë. Prindërit e nxënësve, me gjithë angazhimet që kanë, vazhdimisht gjejnë kohë që të kontribuojnë në aktivitete të ndryshme edukativo-arsimore. Ishte z. Arton Kubati (prind i nxënëses Andra Kubati), që mori iniciativën dhe organizoi vizitën tonë në Qendrën Laserike të Syrit “Kubati”. Ne, përveç që pamë nga afër punën e ... Read More »

“Fal një dhuratë, fito një buzëqeshje”

1

E nisëm kështu ditën duke dhuruar shumë dashuri me fëmijët parafillor, të cilët kanë përgatitur dhurata me dashuri për moshatarët e tyre. Në përkrahje të kampanjës “Përgatite dhuratën vet, jep dashuri për dikë që se pret” iu bashkuan edhe grupi parafillor duke e mbështetur organizatën “Nëna dhe fëmijë të lumtur”. Read More »

Njoftim

Njoftim

Të nderuar prindër, Më poshtë gjeni orarin e nxënësve për datat 27 dhe 28 dhjetor 2018.               Me respekt, Shkolla “Mileniumi i Tretë” Read More »

Llojet e Rrjetave në Internet

a

Përdorimi i pajisjeve të shumta kompjuterike për qasje në Internet krijojnë vështirësi të ndryshme për menaxhimin e rrjetit të Internetit. Disa nga këto vështirësi si dobësimi i shpejtësisë së pranimit të informacioneve, kufizimi i pajisjeve që munden me u qas në rrjet, krijimi i nën rrjetave brenda një rrjeti dhe llojet e rrjetave ishin temat për të cilat na njoftuan ... Read More »

Punë prakitke në orën e Biologjisë

4

Nxënësit e klasës së VII-të gjatë orës së biologjisë arritën me sukses kompetencat e rezultatet me metodën demonstruese e eksperimentale në  lidhje me sistemin organeve të frymëmarrjes. Eksperimenti  1: Identifikimi i prezencës së CO2 në ajrin që lirohet gjatë frymëmarrjes, në kontakt me ujit gëlqeror. Punë praktike 2: Përgatitja e një modeli të mushkërive. Demonstrimi  3: Shikimi i pjesës së ... Read More »