Saturday, 20 July, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Arineta Mula – alipinistja e njohur kosovare vizitoi shkollën “Mileniumi i Tretë”

39

Ndonëse alpinizmi njihet si njëri nga sportet më atraktive dhe të rrezikshme që ekziston, një emërtim i tillë nuk e ndalë dot Arineta Mulën – alpinisten e njohur kosovare, që të eksplorojë majat më të larta dhe ekstreme që ekzistojnë në botë. Në bashkëpunim me Komitetin për Organizimin e Ngjarjeve në shkollë nga radhët e Këshillit të Prindërve, Arineta Mula, ... Read More »

PËR NDER TË 7 dhe 8 MARSIT

7

Sot na bashkuan dy festa, të cilat gjithmonë na vijnë dorë për dore si dy lule të një kurore, Festa e Mësuesit dhe Festa e Gruas. Për nder të 7 dhe 8 Marsit u prezantuan projekte, u lexuan krijime e u luajtën skeçe. GËZUAR! Read More »

Java e Gjuhës Angleze

43

Në kuadër të lëndës së gjuhës angleze, u mbajt java e gjuhës angleze. Çdo vit nxënësit fokusohen në një temë te caktuar që ka të bëjë me njohuritë e përgjithshme mbi Britaninë e Madhe, me qëllim që njohuritë të mos kufizohen vetëm në njohuritë gjuhësore. Këtë vit, nxënësit mësuan për vendet atraktive të Britanisë së Madhe; historinë  dhe rëndësinë e ... Read More »

Ligjëratë për nder të Festës së Pavarësisë

4

T’i përgatisim nxënësit për sfidat e shekullit XXI e t’i udhëzojmë në rrugën e qytetarisë së përgjegjshme, ndër të tjerash, janë udhërrëfyesit tanë në punën tonë të përditshme profesionale. E si mund të rrisim qytetarë të përgjegjshëm nëse nuk i njohim me segmentet e shtetit?! – kjo ishte pyetja qe na orientoi drejt ftesës së z. Rrahman Rama (Gjeneral i ... Read More »

Ora e Matematikës me nxënësit e klasave V, u zhvillua në ambientet e kabinetit të Kimisë!

20190226_103956

Nxënësit patën rastin që të mësojnë të bëjnë matjen e gjatësisë, peshës dhe lëngjeve përmes metodave demonstruese. Problemet matematikore duken më të lehta nëse i vështrojmë nga afër dhe jemi pjesë e tyre. Nxënësit krijuan dhe zgjidhën vetë probleme matematikore, bënë  matje, krahasime të ndryshme, ndërlidhjen me fenomene natyrore dhe në fund erdhën në përfundim se matematika është shumë e ... Read More »

Prezantime e ligjërata të ndryshme në takime të Departamenteve

5

“Vlerësimi” ishte tema të cilën e prezantoi sot z. Shpëtim Kastrati, mësimdhënës i Kimisë, në takimin e Departamentit të Shkencave Matematiko-Natyrore. Tema ishte me mjaft interes për mësimdhënësit sepse aty u shpalosën dhe u diskutuan kriteret dhe mënyrat e vlerësimit të nxënësve sidomos përmes testeve. Si edhe takimet e tjera, edhe ky i sotit u bë me qëllimin e zhvillimit ... Read More »