Wednesday, 14 November, 2018

Author Archives: Valmir Sadiku

Bredhi i dëshirave

B5

Nxënësit e klasëve të dyta sot shprehen dëshirat e tyre për vitin 2015. Ato ishin nga më te ndryshmet, dëshira në të cilat ata shprehinin shpirtin e tyre fëmijëror. Të gjitha këto dëshira ata ia bashkangjitën “Bredhit të dëshirave”. Fëmijët u argëtuan shumë gjatë realizimit të këtij aktiviteti dhe u ndanë të kënaqur me produktin përfundimtar. Më poshtë janë të ... Read More »

Kartolinat e Vitit të Ri

k2

Klasa “Yjet” sot punuan kartolinat e Vitit të Ri. Me dashuri dhe përkushtim të madh, nxënësit e klasës I – 2 punuan kartolinat për më të dashurit e tyre, duke iu uruar atyre një Vit të mbarë e me plot suksese! Read More »

Ligjërata edukativo-psikologjike

ps6

Që nga java e kaluar në shkollën tonë kan filluar ligjëratat edukativo-psikologjike, me nxënësit e klasave I-V, me qëllim të informimit dhe këshillimit lidhur me higjienën personale, ndryshimet gjatë ritmeve të rritjes, identitetin personal dhe shoqërizimin. Aktivitetet e realizuara me nxënës: Read More »

Kur kreativiteti shprehet përmes prezantimeve

TEKNOLOGJIA

Në kuadër të lëndës së Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit, nxënësit e klasave të nënta shprehin kreativiteti e tyre përmes prezantimeve. Të gjithë nxënësit ishin mjaft kurioz për të prezantuar të reja më të fundit në lëmin e Tekonologjisë dhe Informacionit. Disa nga punimet e tyre janë të paraqitura në vijim: Sensi i humorit nuk mungon edhe në prezantimet e ... Read More »

Orientimi në Karrierë

Orientimi në Karrierë

Që nga muaji tetor në shkollën tonë kanë filluar të mbahen ligjëratat me nxënësit të klasave të nënta , me tema të ndryshme lidhur me orientimin në karrierë. Fusha e orientimit në karrierë përfshin një sërë veprimtarish që përcaktohen për të orientuar, informuar, këshilluar të rinjtë të zgjedhin drejtimin e mundshëm për arsim apo punësim.  Orientimi për karrierë është çështje ... Read More »

Vizita në laboratorin mikrobiologjik “Jeta”

jeta8

Në kuadër të vizitës mujore, kësaj radhe nxënësit e klasave të dyta ishin në laboratorin mikrobiologjik “Jeta”. Vizita u mundësua nga prindërit e klasës II-2, Dr. Luan dhe Ardita Sylejmani. Nxënësit patën rastin që t’i shohin pajisjet me të cilat bëhen analizat dhe procedurat nëpër të cilat kalojnë mostrat për t’u analizuar. Disa nga nxënësit dhanë mostra të gjakut për ... Read More »

Aktivitete nga nxënësit e klasave të para

rabbit3

Nxënësit e klasave të para punuan me shumë dashuri në Punëdore lepurin. Lepuri u punua në kuadër të temës mujore, me qëllim argëtimi dhe sensibilizimi për riciklimin e materialeve të ndryshme. Lepuri u punua duke vënë në funksion letrën e tualetit dhe pullat e vjetra, të cilat nuk përdoren shpesh dhe si të tilla hedhen në mbeturina. Klasa e “Yjeve” ... Read More »

Shkolla jonë mirëpriti delegacionin arsimor nga Afganistani e Kanadaja

Delegacioni_1

Sot, më 25 nëntor 2014, shkollën tonë e vizitoi një delegacion prej 25 mysafirëve nga Afganistani dhe Kanadaja. Vizitorët ishin mësimdhënës dhe udhëheqës të sektorëve të ndryshëm të arsimit në shtetet e tyre, prandaj edhe kishin shprehur dëshirën të shohin një shkollë model të mësimdhënies inovative në Kosovë. Znj. Afrore Lila, drejtoreshë e shkollës, e shoqëruar nga zv. drejtoresha dhe ... Read More »