Saturday, 20 July, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Puna në M3 CODERS kurorëzohet me Certifikata

14600790_1508597169157197_423966601_o

Nxënësit Guri Kelani, Krenar Haskuka, Altina Haliti, Adora Krasniqi dhe Dita Haziri, sot janë pajisur me certifikata për përfundimit e kursit të dytë ku i kanë mësuar konceptet bazike të programimit. Përveç se treguan aftësi të shkëlqyeshme në programim, ata nuk hezituan që t’ju ndihmojnë edhe shokëve të klasës. Përgëzime për koduesit e rinj! Read More »

Ligjëratë edukative, informuese dhe këshilluese me nxënës

unnamed (2)

Gjatë javës së kaluar janë realizuar ligjëratat edukative, informuese dhe këshilluese me nxënësit e klasave I-V, të cilat do të vazhdojnë edhe gjatë ditëve në vijim. Edhe pse grup moshat e nxënësve ishin të  ndryshme , ata arritën të kuptojnë se ç’do gjë në jetë i ka dy anët e medaljes, përgjegjësitë dhe detyrat. Read More »

Nxënësit prezantojnë projektin “Ne dhe fenomenet e shoqërisë”

DSC_0044

Sot, më 7 tetor, në shkollën tonë u realizua projekti multidisiplinar me tema sociale të karakterit hulumtues “Ne dhe fenomenet e shoqërisë”. Përmes këtyre punimeve dhe prezantimeve të tyre, u përfshinë një mori nxënësish të klasave të ndryshme, të cilët para audiencës së përbërë nga nxënës, mësimdhënës dhe prindër, prezantuan tema me mjaft interes, si: Adoleshenca, Rebelimi i nxënësve, Çfarë ... Read More »

Mësojmë duke krijuar

image-0-02-05-993bb0e5d7938e054211bcadc167d8ffbc9251123bcf1ac6b4cacf1d29a8aa73-V

Nxënësit e klasës se dytë mësuan për pjesët e shtëpisë në gjuhën angleze. Ata krijuan me duart e tyre të vogla secilën pjesë të shtëpisë, duke përforcuar fjalët e mësuara dhe duke mësuar fjalë të reja. Read More »

Vizitë në Bibliotekën Kombëtare

IMG_0124

Me nxënësit e klasave të 11-ta u realizua një qëllim me rastin e vizitës në  Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare. Qëllimi i vizitës  është që të gjithë nxënësit  të integrohen  në botën e informacionit në zhvillim,  t’u sigurojë qasje të lirë  në dije, mendim, kulturë dhe informacion, të kenë mundësi të vlerësimit të arriturave shkencore, arteve, dhe të trashëgimisë kulturore përgjithësisht. ... Read More »

Mjekët e dashur në mesin tonë

1

Sot ishte një ditë e veçantë për klasën IV/1. Prindërit e shoqes sonë,Reas, Dr. Drita Qosa, me profesion pediatre dhe Dr. Arben Qosa, specialist i ORL-së erdhën në klasën tonë. Ata për një orë rreshtna dhanë shumë informacione për profesionin e tyre të shenjtë.Ne, nxënësit ishim shumë kureshtarë të dinim më shumë për shkaktarët e sëmundjeve të ndryshme, sëmundjet që ... Read More »