Tuesday, 25 June, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

“Mjeku mjekon, natyra shëron”

9

“Mjeku mjekon, natyra shëron” – ishte fjalia që kurorëzoi gjithë njohuritë që morëm nga znj. Fexhrie Shehu (infermiere e shkollës) dhe znj. Virgjina Sadiku (nëna e nxënësit Patris Sadikut), në fushën e mjekësisë/farmacisë. Se si lindi kjo shkencë humane, si evuloi e çfarë peripecish e karakterizuan përgjatë viteve, i kuptuam nga ligjëratat e përgatitura me kujdes nga profesionistet. Gjithashtu, vëmendje ... Read More »

KULLAT SHQIPTARE, PJESË E TRASHËGIMISË KULTURORE

0

Shtëpia për shqiptarët ka qenë e shenjtë, prandaj asaj gjithmonë i është kushtuar rëndësi. Kullat janë një nga tipet e shtëpive shqiptare të cilat kanë një shtrirje shumë të madhe gjeografike, duke qenë se kanë qenë objekte banimi të ndërtuara nga të gjitha shtresat e popullsisë. Kullat, përveçse objekte banimi, kanë pasur edhe rol mbrojtës. Ato janë karakterizuar nga bujaria ... Read More »

Vizitë në Institutin Hidrometeorologjik të Kosovës (IHMK)

1

Nxënësit e klasave të V-ta patën rastin që të vizitojnë Institutin Hidrometeorologjik të Kosovës (IHMK) konkretisht sektorin e meteorologjisë. Eksperti i meteorologjisë nga IHMK – u shpjegoi nxënësve të gjitha pajisjet  të cilat monitorojnë gjendjen e kushteve klimatike në Kosovë. Nxënësit mësuan informata të rëndësishme për pajisjet dhe rolin që ato kanë në kontrollimin dhe matjen e temperaturës, sasinë e ... Read More »

PËR NDER TË FLAMURIT, SHUMË EMOCION E GËZIM

5

Festa e Flamurit, kjo ditë historike, sot u shënua në shkollën tonë me një program artistik me interpretime poezish, këngë, valle, lojë dramatike etj. Me yllësinë e fjalës shqipe shprehëm krenarinë tonë të ligjshme, rreth së cilës na bashkon ndjenja e përbashkët e përkujtimit dhe e nderimit të brezave të tërë para nesh. Mileniumi i Tretë shpreh urime të përzemërta ... Read More »

Njoftim

facebook_m3

Të nderuar prindër, Ju njoftojmë se nesër, më 28 Nëntor 2018, nuk do të mbahet mësim për nder të Festës së Flamurit! Drejtoria e Shkollës ju uron festën! Me respekt, Shkolla ‘Mileniumi i Tretë” Read More »

LIGJËRATË NGA STOMATOLOGIA VJOSA HAMITI

1

Vjosa Hamiti, prinde e shkollës, sot mbajti një ligjëratë para nxënësve tanë. E ftuar nga mësimdhënësja e Biologjisë, Arta Shala, në kuadër të temës së planifikuar për këtë kohë, ajo foli rreth shëndetit oral përgjithësisht. Një ligjëratë e tillë nga një specialiste e fushës ngjalli interesimin e fëmijëve. “Shëndeti oral është me shumë rëndësi për shëndetin e përgjithshëm të individit”, ... Read More »

20 Nëntori, Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve

4

20 Nëntori është shënuar në kalendar si “Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve”. Përcaktimi i kësaj dite ka marrë shkas nga Konventa për të drejtat e fëmijëve, e miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në 20 Nëntor 1989. Kjo ditë ka për qëllim të jetë ditë aktivitetesh për të promovuar idealet dhe objektivat e Kartës për ... Read More »